kesport.hu

A dobogót célozza meg a KTE férfi kézilabdacsapata

Nem telt eseménytelenül a nyár a KTE kézilabdázói számára, hiszen a szakmai vezetés gőzerővel dolgozott a keret megerősítésén, míg a fiúk egyéni edzésterv alapján készültek; az elvégzett munkájukról videónaplót készítettek a vezetőedző számára.

Noha az elmúlt bajnoki esztendőben a mezőny első felében zárt a KTE, maradt némi hiányérzet a menedzsmentben, hiszen nüanszokon múlt a meglepetés, ám egy-egy elhullajtott pont, az idegenbeli – nem kalkulált – vereségek okán a vezetőség levonta a konzekvenciát és határozott elképzelésekkel kezdte meg az ősszel induló bajnokság kecskeméti keretének megerősítését.

Tovább nehezítette a hírös városiak dolgát, hogy a csapat névadó szponzora – tekintve, hogy vállalását maximálisan teljesítette és megerősítette a szakosztály anyagi kondícióját – elbúcsúzott a gárdától, noha továbbra is figyelemmel kíséri a KTE szereplését.

A nyáron tehát újabb támogatókat keresett a menedzsment és az évek óta gondosan épített imázsnak és a jószándékú támogatóknak hála bizakodva tárgyalhatott a kiszemelt játékosokkal. Mindenki igent mondott a Kecskemét hívó szavára, így balátlövő poszton ebben a bajnoki évadban a távozó Milovits Máté helyén Füstös Attila játszik, ő Csurgóról érkezett. Ugyancsak balátlövő poszton termeli a gólokat a Fradi kézilabdázója, a 18 esztendős reménység, Tass Barna. Irányító poszton Bujdosó Máté és az elsőosztályú tagságot kivívó Dabas együttesétől érkező Mazák Lajos szervez. Beállóban Burik Máté mellé a kiváló fizikai adottságokkal rendelkező Deák Gergőt igazolta a KTE, továbbá Lajosmizséről – egy év játék után – hazajött Talmácsi Ákos, aki ugyancsak beálló poszton lesz a csapat hasznára. Jobbátlövőben Kátai Richárd mellé “hazaérkezett” a kecskeméti nevelésű Gyárfás Máté, aki tavaly a TKE színeiben lőtte a gólokat, csakúgy, mint a korábban említett Deák Gergő. Jobbszélen a rangidős Miss Zoltán mellé – ugyancsak a Fradiból – Szamos Marcell igazolt a hírös városiakhoz, sőt kapus poszton is erősített a kék legénység; Zaklajda József mellé Balogh Ádám érkezett, ő a PLER csapatától tette át a székhelyét Kecskemétre.

A csapat rendkívül fiatal, ám a vezetőedző, Ocsovai Zsolt bizakodó: “Erősebbek vagyunk, mint tavaly és ezúttal minden posztra úgy tudtunk igazolni, ahogy szerettünk volna. A csapat szerkezete kiegyensúlyozott, fiatalok vagyunk de nagyon gyorsak és idén bátran megcélozhatjuk a dobogót, noha a mezőny most még harcosabb, mint tavaly volt. Az elmúlt esztendőben még az NB1-ben szereplő Mezőkövesd és Balmazújváros is a mi csoportunkban vitézkedik, de nagyon erős lesz a Békés, a Nyíregyháza és az Algyő kerete is, ugyanakkor komoly csatára számítok a Lajosmizse, a Balassagyarmat és a két Törökszentmiklós csapatával is, szóval izgalmas és borzasztóan kemény szezon áll előttünk. “

A bajnokság szeptember 16-án rajtol, ám a KTE az első fordulóban szabadnapos, úgyhogy egy héttel később Ózdon kezd, míg a harmadik fordulóban jön a megyei “el clasicó” az örök rivális Lajosmizse ellen. Ami a megyei szuperrangadót illeti: a Magyar Kupában is a Lajosmizse gárdájával csap össze a Kecskemét, ezt a találkozót szeptember 20-án szerdán rendezik Lajosmizsén. Izgalmas lesz, annak fényében pláne, hogy idén a Kecskemét nagyobb erőt koncentrál a kupamérkőzésekre, mint az elmúlt esztendőkben és nem is lehet más célja, mint a lehető legtovább jutni a küzdelmekben.

Augusztus 14-én edzőtáborba vonul a KTE férfi kézilabdacsapata és ennek keretében előbb a NEKA, majd az Alsóörs gárdájával csap össze, majd augusztus végén kétszer is megütközik a Békés együttesével. Ocsovai Zsolt tanítványai szeptember elején felkészülési meccset vívnak a Dabassal és a PLER gárdájával is, ám mindkettőt idegenben, így a szurkolók már csak éles bevetésen, a bajnoki mérkőzéseken láthatják a KTE új, megerősített csapatát.

A bajnoki rajt előtt a csapat sajtótájékoztatót tart, ahol újabb – kiváló – hírek várhatók a szakosztály háza tájáról.

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2017. augusztus 9. szerda at 15:46

    Nagyszerű, kedvenc filozófiám, gyorsaság az őrületig. Nagyon össze kell szednie magát a férfi kézilabda csapatnak is, mert a konkurencia óriásivá nőtt. Ősszel kegyetlen harc lesz a szurkolók kegyeiért. Sok sikert.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.