kesport.hu

Farkas István edzőként is kipróbálja magát

A Kecskeméti LC rutinos hátvédje, egyben a csapat kapitánya az edzők világába is belekóstolhat, hiszen örömmel mondott igent Török Lászlónak, aki a Mercedes-KLA-nál számít rá.

Farkas István pár hónapja szerezte meg a „C” licences edzői képesítést, és már korábban is szóba került a neve az utánpótlásnál. Miután mindenben megállapodásra jutottak, örömmel vág bele az új kihívásba:

„Májusban tettem le a vizsgámat, és mivel én is benne vagyok már a korban, készülök a futball utáni életre is. Kecskeméti nevelés vagyok, szerencsére itt olyan akadémiai munka zajlik, ami engem is arra inspirál a pályafutásom végéhez közelítve, hogy gyerekekkel foglalkozzak. Lejátszottam már egy pár meccset, úgy gondolom, hogy tudok segíteni. Örülök Török Laci megkeresésének, aki érdeklődött, hogy nincs-e kedvem bekapcsolódni az akadémián zajló munkába. Rögtön igent mondtam, szeretném úgy kitölteni a futball melletti szabadidőmet, hogy azzal segíteni tudjak.”

Török László nem titkolta, hogy már korábban is felvetődött Farkas István bevonása, örül annak, hogy egy kecskeméti kötődésű edzővel lettek gazdagabbak:

„Tavaly is beszélgettünk már erről Pistával, hogy miként is tudna bekapcsolódni az akadémián zajló munkába. Akkor sajnos a felnőtt edzések sokszor ütköztek az utánpótlással, mert Némedi Norbinak is rengeteg más elfoglaltsága volt, így nem mindig tudta úgy alakítani a programot, hogy az megfeleljen egy ilyen szerepvállalásnak. Akkor abban maradtunk, hogy később visszatérünk rá, közben Pista el is végezte a „C” licencet. Most Szabó Tibivel egyeztettünk, aki az akadémián is tevékenykedik, ő is maximálisan támogatta ezt az elképzelésünket. Szeretném azonban kihangsúlyozni, hogy a prioritás Pista esetében a felnőtt csapat, nem szeretnénk semmilyen módon túlterhelni. Koncentráljon a célok elrésére, nyerjék meg a bajnokságot, mi heti 2-3 alkalommal számítunk rá most. Licencének megfelelőn két korosztályos edzésen, illetve egy egyéni képzésen kapcsolódik be hozzánk. Utóbbit a védőkkel csinálja majd, ami azért jó számunkra, mert Czéh Lacival, aki a támadókért felel majd, jól ki fogják egészíteni egymást. Közben szépen lassan megismerheti a klub filozófiáját, az akadémia működését, a képzési rendszerünket, illetve a különböző részlegeket és szekciókat. Örülök, hogy egy kecskeméti kötődésű edzővel lettünk gazdagabbak, nagyon sok sikert kívánok neki a közös munkához!”

Az akadémia stábja tovább bővülhet a jövőben, illetve házon belül is két edző került fel a Mercedes-KLA-hoz.

„Szeretnénk az ilyen edzőket felépíteni helyben, illetve segíteni abban, hogy ők is felépíthessék magukat, sikeresen dolgozhassanak az akadémián. Jó példa erre Péntek József és Horváth Zoltán is, akik az U10-es, illetve az U11-es csapathoz kerültek fel a Grassroots szakágból nyáron. Noha Zoli alapvetően kapusedző volt, nem kell ettől megijednie senkinek. Én már láttam edzést vezetni Bekő Balázs mellett is, biztos vagyok benne, hogy megoldja ezt a feladatot is, amibe nagy lelkesdéssel vágott bele. Természetesen szeretnénk még hozni „A” és „B” licences edzőket, de ezt itt helyben egyelőre nem nagyon tudjuk megoldani. Akik esetleg szóba jöhetnek, azok már valamilyen egyesület mellett letették a voksukat, így Bódi Attilához, vagy Tóth Ákoshoz hasonlóan vidékről tudunk edzőt hozni.”

(kecskemetilc.hu)

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2017. augusztus 9. szerda at 16:19

    Török Laci újabb nagy húzása. További lehetőség, hogy az erre szakosodott Karakas szekció, Márton Palihoz, Péntek Józsihoz, Horváth Zolihoz hasonlóan kibányász néhány edzőtalentumot, akiket magasabb célok megvalósítására ki lehet képezni. Örömöm határtalan, a helyi menők, Czéh Laci, Csordás Csabi, Némedi Norbi után a történelemíró KLC nevelés, Farkas Pisti is a kiemelt akadémiánkon teszi meg az első lépéseket az edzői pályán. A filozófia több mint biztató, Laciék első sorban helyi fiatalokat kívánnak beintegrálni a rendszerbe. Így lehet a Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia hosszú távon kőkemény támasza a profi futballnak.

    Már csak a tóparti akadémiai pályák építését kellene elkezdeni.

    A pénz állítólag megvan rá.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..