kesport.hu

Kecskemét ad otthont a Történelmi Íjász Eb-nek

BAON.hu

Kecskeméten rendezik meg a Történelmi Íjász Európa-bajnokságot augusztus 22-26. között, mely a Hírös7 Fesztivállal párhuzamosan zajlik majd.

Magyarország kapta meg az idei Történelmi Íjász Eb rendezési jogát, melyről az Íjász Világszövetség döntött. A Magyar Íjász Szövetség (MISZ) határozata szerint a két kecskeméti íjász egyesület (Kecskeméti Íjász Egyesület és a Hetényegyházi Íjász és Szabadidősport Egyesület) rendezheti meg a versenyt, miután a kecskeméti önkormányzat a rendezvényt befogadta és támogatja. A rendezvény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester lesz.

A rendezvény ünnepélyes megnyitója augusztus 22-én Kecskemét főterén lesz, ahol különféle bemutatókat és felvonulásokat is láthatnak majd az érdeklődők. A további programoknak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont ad majd otthont. Augusztus 23-án kezdődnek a kvalifikációs versenyek, majd szombaton kerül sor az elődöntőre és a döntőre. Az Eb-re 14 országból mintegy 280 versenyzőt várnak a szervezők. A rendezvény ingyenesen látogatható, csupán a park bejáratánál kell sétálójegyet váltani.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..