kesport.hu

Nemzetközi edzőtáborban a kecskeméti judokák

kjc.hu

Hétfőtől több mint 500 dzsudoka napi több edzéssel készül a versenyidőszakra, 11 ország 45 klubjának versenyzőit köszöntötték a fél évszázados múltjára is visszatekintő Mogyi Bajai Judo Club 21. edzőtáborában.

Egyperces gyászszünettel tisztelegtek az életének 40. esztendejében a napokban elhunyt dr. Huszár Balázs versenybíró emléke előtt, majd Csubákné Besesek Andrea alpolgármester köszöntötte a társaságot. Hangsúlyozta: a nyári felkészülés egyik legfontosabb állomása a bajai tábor, amire 11 országból 21 külföldi és 24 hazai klub versenyzői érkeztek. Kiemelte, hogy egyesületi keretek közt már fél évszázados múltra tekinthet vissza a sportág Baján. Ezt mutatja be a tábornak otthont adó MNÁMK sportcsarnokában látható fotó- és dokumentumkiállítás, amit mindenki figyelmébe ajánlott, majd egy, a klub nevére szóló pezsgővel köszöntötte az ünnepelteket – számolt be a BAON.hu.

Andrási Barna szakmai vezető szerint az évforduló külön hangulatot kölcsönöz a tábornak, a tárlatot vándorkiállításként szeretnék a város több intézményében is bemutatni.

– A fél évszázados múlt legnagyobb értéke, hogy a klub alapítói közül ma is vannak az egyesület tagjai között. Figyelünk a múltra, és aki ezt teszi, annak jövője is van – fogalmazott a pedagógus-edző.

Újoncként dél-afrikai résztvevők is érkeztek, Oroszországból pedig a tavalyi első fecskék után már több klub képviselői élvezik a bajai vendégszeretetet. A szervezést nehezítette, hogy az eseménnyel párhuzamosan Tatán vb felkészülőtábor zajlik, több külföldi csapat ott edz a budapesti világbajnokságra. Kecskemétről 17 judoka (a képen) utazott el a rendezvényre.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..