kesport.hu

Így várják a bajnoki rajtot a megye I-es csapatok

Habár az idei kiírásban csak 13 csapat szerepel majd a megyei élvonalban, mégsem mondható el, hogy kevesebb izgalomra lehet számítani, mint az előző években. Több gárda is alaposan megerősítette keretét, ám a bajnoki cím várományosa egyértelműen a Kecskeméti LC.

A KLC vasárnap az Akasztó otthonában, újult erővel és új játékosokkal kezdi meg a szezont. A kecskeméti csapat egy sikeres felkészülésen van túl, a KHTK-hoz távozó Koncz Zsolt után Farkas Istváné lett a csapatkapitányi karszalag. A csapatról és személyes céljairól Kitl Zoltánt kérdeztük.

Köztudott, hogy az SC Hírös-épnél vállaltál el egy edzői munkát; hogyan tudod a két feladatot összeegyeztetni?

– Számomra egyáltalán nem teher, hiszen kiváló játékosokkal és edzőkkel dolgozhatok együtt, akiktől nagyon sokat tanulhatok. Azt csinálom, amit szeretek.

Tavaly jöttél vissza Kecskemétre, hogy ment a beilleszkedés?

– A beilleszkedéssel nem volt gond, több labdarúgóval is kiváló viszonyt ápolok a csapaton belül, gondolok itt elsősorban Balog Marcellra, vagy éppen Farkas Istvánra, akik sokat segítettek nekem.

Mik a céljaid az elkövetkezendő szezonban?

– A rövidtávú célom az, hogy én is, és a csapat is eredményes tudjon lenni, a távlati pedig, hogy sikeres edző és megbecsült testnevelő tanár legyek. A felkészülèst pedig abszolut pozitívan éltem meg, hiszen több NB-s csapatot is sikerült két vállra fektetnünk.

A KLC felkészüléséről szóló videós anyagunkat itt tekinthetik meg!

Nézzük a Kecskemét riválisait

A bajnoki címért folyó versenybe előzetesen úgy tűnik, hogy öt csapat tud beleszólni: a Kiskunfélegyháza, a Bácsalmás, a Jánoshalma, a Kiskunhalas, és a legnagyobb esélyesként Kecskemét.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a megye I-es csapatokat, pár egyesületből illetékeseket is megszólítottunk.

Akasztó FC: Tavaly a tizedik helyen zárták a szezont, hazai környezetben igen veszélyesek, kis méretű pályájuk miatt defenzíven, kontrákra játszanak. Valószínűleg nem lesznek kihívói a bajnokság első felében lévő csapatoknak, de játékstílusuk miatt kellemetlen ellenfelek lehetnek.

A Bácsalmási PVSE kapcsán Vanó Sándor vezetőedzővel beszélgettünk.
Mi a cél a következő idényre nézve? Hogyan értékelné a felkészülést?

– Mindenképpen szeretnék sok fiatalt beépíteni a csapatba, az első ötben szeretnénk végezni. Az a célunk, hogy mi legyünk a meglepetéscsapata ennek a bajnokságnak. A felkészülés kétharmadát jónak ítélem meg, elégedett vagyok az eredményekkel, de az alapozás vége felé sok fiatal elment nyaralni, emiatt sok edzést kényszerültek kihagyni.

Faddikorr-Kiskunhalasi FC: A kiskunhalasi együttes tavaly a hatodik helyen végzett, ám a negyedik Bácsalmástól csak négy ponttal maradt le. Izgatottan várhatják az idei szezont, minden adott egy esetleges jobb szerepléshez, hiszen értékeiket megtartották, a Magyar Kupában is győzni tudtak a kupaspecialista Géderlak otthonában.

Harta SE: A tavalyi szezonban szerzett 15 pontjuk csak az utolsó hely megszerzésére volt elég, valószínűleg idén is a tabella alsó felében fognak végezni a lelkes Duna mentiek.

Jánoshalmi FC: Teljesen új kerettel vágnak neki a szezonnak, így könnyen lehet, hogy a szezon legnagyobb meglepetésével fognak szolgálni. Vezetőedzőjükkel, Florin Nenaddal beszélgettünk.

Miként értékeli a csapat felkészülési időszakát? Hogyan vélekedik arról, hogy a Jánoshalma az egyik meglepetés csapat lehet?

– A felkészülést időben elkezdtük, elég időm volt rá, hogy az összes érkezőt leteszteljem. Az eredmények azt igazolták, hogy ez a kevés idő is elegendő volt a csapat összeszokásához. Reális célkitűzésnek az első hatba kerülés tűnik, sajnos a szezon elején három fontos játékosom is hiányozni fog, de a tavaszra nézve nagyon bizakodó vagyok, akár meglepetést is okozhatunk.

Kalocsai FC: Az együttesnél a nyár elején még a feloszlás is szóba került, de végül erre nem került sor. Sok távozó volt emiatt, a felkészülést is később tudták megkezdeni, és csak egyetlen felkészülési meccset játszottak egy megye III-ban szereplő együttes ellen. Céljuk a körülményekhez képest a legjobb helyezés megszerzése lehet, elsősorban fiatal, helyi kötődésű játékosokra támaszkodva.

Kecel FC: Tavalyi teljesítményük a tabella 13. helyét jelentette számukra, ám a soron következő szezonra jócskán megerősítették keretüket, a feloszló Bajai LSE magját csábították át magukhoz, így biztosan komoly erőpróba vár azokra, akik szeretnék a három pontot megszerezni ellenük.

Kiskőrös LC: A mögöttünk hagyott szezonban stabil középcsapatként, 35 ponttal a 8. helyen zártak. Komoly terveik vannak a jövőre nézve, pár éven belül szeretnék kivívni az NB3-ba való feljutás jogát. Nem olyan régen megcsinálták pályájuk világítását, emellett további infrastrukturális felújításokba is belekezdtek.

Kiskunfélegyházi HTK: A kiskunfélegyháziak valószínűleg a legnagyobb riválisai lesznek a KLCcsapatának a bajnokság megnyeréséért folytatott küzdelem során. Az ex-kecskeméti Marsa Levente válaszolt kérdéseinkre.

Mik a csapat céljai a következő idényre? Hogyan értékeled a csapat felkészülési időszakát? Személyes céljaid?

– Mindenképp szeretnénk az élbolyban végezni, legjobb lenne az első három hely valamelyikén. Elégedett vagyok, remek felkészülésen vagyunk túl. Amelyik mérkőzést lehetett, azt megnyertük. Hálás vagyok az edzőmnek, hogy megadta a lehetőséget a bizonyításra. Motivált vagyok, szeretném, ha minél több góllal, illetve gólpasszal tudnám segíteni a KHTK-t, hogy együtt elérjük a bajnokságra kitűzött céljainkat.

Kunszállás SE: Az előző szezonban nem teljesítettek túl meggyőzően, mindössze egy ponttal előzték meg az utolsó helyezett hartaiakat. Az Akasztóhoz hasonlóan ők is a kontrákra helyezik a hangsúlyt, valószínűleg a tavalyihoz hasonló teljesítményt nyújtanak majd, és a tabella alsó felében fognak végezni.

Lajosmizsei VLC: Remekül igazoltak a nyáron, fiatal kecskeméti futsalosokkal erősítették meg keretüket. Az új igazolások közül kiemelendő Sudár Csaba, akinek neve a kecskeméti szurkolóknak ismerősen csenghet, hiszen tavaly még a kecskemétieket erősítette a fiatal csatár. Mindenképp előrébb fognak végezni tavalyi 12. helyezésüknél, valószínűleg stabil középcsapat lesznek.

Soltvadkerti TE: Tavaly a hetedik helyen végeztek, de minden feltétel adott hozzá, hogy múlt évi szereplésüknél előkelőbb helyet csípjenek meg. Ugrai Imre irányításával bizakodva vághatnak neki a szezonnak, ezt a Magyar Kupa 1. fordulójában elért idegenbeli sikerük is megerősíti.

Összeállította: Balla Szilárd és Szarvas Zsombor.

7 hozzászólás

 1. Karcsibacsi

  2017. augusztus 11. péntek at 10:44

  És aki tippelni is szeretne a meccsekre, azok PingWin-nek köszönhetően ebben a szezonban is megtehetik a Lila Köd-ön. Elérhetőség: kte.taccs.hu

  • PingWin

   2017. augusztus 11. péntek at 12:19

   Köszönöm a reklámot! :)
   Valóban, hetedik éve a forduló kezdete előtt 48 órával kint van a poszt, aminek a végén egyszerűen lehet tippelni a végeredményekre. A heti játékban minden tippelő részt vesz, de van összesített verseny is, amiben azok eredménye számít bele (átlagszámítással), akik legalább a fordulók felében játszottak.
   A mostani játékhét ezen a linken érhető el: http://kte.taccs.hu/2017/08/10/tippverseny-1-fordulo/

 2. KecskemetiZONA

  2017. augusztus 11. péntek at 15:09

  Gratulálok a tippjáték atyjának, gyakorlatból tudom, nem kis dolog ilyen hosszú időn át egy ilyen fórumot izzásban tartani. Tapasztalatból mondom, időnként nem árt az izgalmakat fokozni. A játék hét éve tartó kiemelkedő népszerűsége alkalmassá teszi, hogy az ötletre szponzorok is ráharapjanak, főleg, ha a kesport is beszállna a projektebe. Ez esetben komoly díjat lehetne kitűzni a végső győztest, helyezetteket komoly díjban lehetne részesíteni. Talán a támogató sem járna rosszul, ha a legnagyobb tömegeket mozgató sportágban egy idényen keresztül forogna a neve. Uff! Én szóltam.

  Ezek után nézzük a csapatokat, szigorúan egyéni véleményre alapozva, mit lehet még róluk elmondani.

  Akasztó: a kupában egyedüli megye egyes csapatként alsóbb osztályú ellenféltől szenvedtek vereséget, az a Szabadszállás győzte le őket, ahová a korábban Akasztóra távozott játékosok hazatértek.

  Bácsalmás: Ahová Vanó Sándor beteszi a lábát, ott nem tötyilötyi, hanem fegyelem és eredményesség várható. Bácsalmáson mindig jó volt az utánpótlás, a csapat már az előző bajnoki idényben is húzgálta az ellenfelek bajszát. A kupában 8 : 1-re tömték ki Garát.

  Kiskunhalas: Már tavaly sem volta rosszak, a kupában az utolsó percekben lőtt góllal fektették két vállra a komoly erőkkel – két Kohány, Salamon Miklós – felálló csoda csapatot, a Géderlakot.

  Harta: Nana, a Duna menti csapat nem lesz olyan rossz, mindig egy plusz “fővel” lépnek pályára, a szurkolótáboruk legendás. A kupában A Széktó sárguló füvén 2 : 1-re leckéztették meg a megye egyes álmokat dédelgető kis KLC-t.

  Jánoshalma: Legalább a csapat fele idegenlégiós, nem árt vigyázni. A kupában nulla ellenében nyolcat hintettek ellenfelüknek.

  Kalocsa: A vezetőségcsere kicsit összekuszálta a szálakat, a szokásos lépésre kényszerültek, a fiatalokra építenek. Ami tulajdon képpen nem rossz taktika. Mindenesetre kupaellenfelüket /Kelebia/, idegenben 3 : 1-re kiütötték.

  Kecel: Zűrös idényen vannak túl, a bajnokságra 12 : 1-es kupagyőzelemmel hangoltak. Figyelmeztető jel ez számunkra.

  Kiskőrös: Egy olyan fociszerető település, ahol sorra nőnek fel a talentumok. Annak idején egy találaton múlott, hogy nem csapatom, hanem ők lettek a megyeegyes ifi bajnokok. Elképzelhető, hogy előbb vagy utóbb felépítenek egy NB-s klubot. Valószínűleg ez nem ebben az idényben következik be, a megyei kupában a nagy KLC ellen öt nullra lepadlóztak.

  Kiskunfélegyháza: Brrr… Ábel Zsoltiék mindenre képesek, még arra is, hogy álmainkat eltulajdonítsák. Koncz Zsolt rendszerbe tette a csapatot, a három védőst kiválóan alkalmazzák, ráadásul minden poszton erősítettek, góllövőjük, mint a pelyva, Marsa Levit bizonyára külön motiválja, hogy előzetes ígéret ellenére nem került a KLC-hez. Lesz itt “véres” küzdelem. Nagyon jó csapat a KHTK. Nem volt meglepi a visszafogott színvonalú SC Hírös-Ép elleni 6 : 2-es kupagyőzelem.

  Kunszállás: A “keljfeljancsi” csapat előtt minden esztendőben kalapot emelek, stabil megyei első osztályú szereplők, kis település létükre az utánpótlás versenyeztetéssel sincs gondjuk. Mindenkit megfricskáztathatnak. Mint ahogy tették az a kupában a nem gyenge Pálmonostorával, akit saját pályájukon 3 : 1-re oktattak.

  Lajosmizse: Kedvenceim egyike, Faragó Gyuláékkal közös sikerek kötnek össze. Árva Zsolt nagy fába vágta fejszéjét, ki kíván lépni a szürkeségből, ehhez neves labdarúgókat csábított Lajosmizsére. Meglátjuk a jó erőkből álló csapatot miként sikerült összegyúrni. A kupában a Soltvadkert ellen kétszer vezettek, végül 4 : 2-es vereség lett a vége. Nagy gond nincs, a bajnoki szereplés a lényeg.

  Soltvadkert: A kupában a Lajosmizse ellen megmutatta oroszlánkörmeit, a bajnoki mérkőzéseiken is ez várható. Létesítményhelyzetük fenomenális, mint ahogy menedzselésük, és a fagyi minősége is átlagon feletti. Hát, majd meglátjuk.

  Kezdődjék a küzdelem!!!

  • PingWin

   2017. augusztus 11. péntek at 19:30

   Köszönet a biztatásért és a szponzorkeresésért!
   Eddig csak a legelső év végén, akkori honlapgazdánk a nepsport.hu ajánlott fel 4 pólót a végén a legjobbaknak, ennyi volt eddig az összes díjazás. Harmadik helyezettként nekem is jutott egy, ami a mai napig is jó, és használható, mert csak egy évvel ezelőtt fogytam annyit, hogy már tudom használni. :)

 3. KecskemetiZONA

  2017. augusztus 11. péntek at 21:40

  A kicsit is meg kell becsülni, reménykedni kell, hogy egyszer majd a komolyabb lehetőség is bejön. Amikor két sajtótermékben játékmester voltam én is így tettem. Akkor komoly valuta és forint összeg volt a tét. Az olvasókból külön klubot is létre hoztunk. Ahogy Kecskemét sportkoncepciójában ott is a tömeg mozgatásán volt a hangsúly. Én nektek is szurkolok.

 4. Wolf

  2017. augusztus 13. vasárnap at 09:29

  Zona! Ez a futást jelenti? Nagy koncepcio… költséghatékony. Különösebb kombinativ készség sem kell hozzá…szorakoztato a tömegek számára…a sok megfáradt autoipari melos fáradtan hazatér,nem meccsre megy és sörözik…fut!!

 5. KecskemetiZONA

  2017. augusztus 13. vasárnap at 12:11

  Wolfi! Netán úszik, utána a Fürdő éttermében, kellemes társaságban lehajt néhány pikoló világost, közben hatalmas sztorizások között kitárgyalják a következő napok várható sporteredményeit, amit a bukmékereknél le is fogadnak. Nekem úgy tűnik némi kombinatív készség kell hozzá. Kosárlabdázóink EB győzelmével például elég rendesen lehetne kaszálni. Ezt az aranyat kellene valahogy kikombinálni. Vagy, miként lesz Kecskeméten elfogadható minőségű felnőtt vízilabda csapat, amikor állítólag újabb utánpótlás válogatott kerettag igazolt a Fradihoz. A zöld-fehér klub lett a várt OBI-es csapatunk gyülekezőhelye. Itthon lassan az is csodaszámba megy, ha egy ifi mérkőzésre ki tudunk állni. Lehet, hogy Merész mesti nem véletlenül pattant meg? Amennyiben a kesporton lenne tippjáték a helyi vízilabda jövőjét illetően is lehetne tippelni. Engem csak részben vigasztal, hogy az atlétika, kézi, kosár, röpi végre megfelelő megbecsülésben részesül. Víz és foci nélkül lényegesebben kevesebbet ér a sportélet. Futni viszont minden körülmények között lehet, ahol a folyadékveszteséget ajánlatos pótolni. Lényeges kérdés, hogy az új KARC szentélyben legyen bufet is?

  De térjünk át az eredeti témára, a hazai termék/KHTK/ – idegenlégiósok/Jánoshalma/ csatáját az utóbbi nyerte. Így várható a magyar foci megújulása. Tegnap nem véletlenül több félegyházi szurkoló inkább a Tiszakécske – Szekszárd mérkőzést választotta. A stadionrekonstrukció szponzorálás ott is olyan méreteket öltött, mint nálunk.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..