kesport.hu

Az oroszok után Izland is nagy falatnak bizonyult

Újabb Eb-résztvevő, ezúttal Izland ellen mérte össze tudását a magyar férfi kosárlabda-válogatott a kazanyi tornán. Wittmann ezúttal nem lépett pályára, viszont Pongó Máté lehetőséget kapott Sztojan Ivkovicstól.

Ahogyan arról már a találkozó előtt is írtunk, Vojvoda, Wittmann és Tóth Ádám mára pihenőt kapott. Ennek ellenére jobban kezdtünk, eleinte még vezettünk is, de aztán hirtelen fordulat következett, mintha „bedeszkázták” volna a gyűrűt a mieink számára. Támadásban ad hoc-jellegű akciókat vezettünk, sokszor csak távolról dobálgattunk, védekezésben pedig nem egyszer elcsúsztunk. Pontszegény első negyed után 7-13 volt az állás.

Perl könnyű ziccerével folytatódott a meccs, majd a 13. percben Benke ziccerével kiegyenlítettünk (16-16), de rögtön utána kaptunk egy triplát Bjornssontól. A szombathelyi nevelésű – és korábbi csapatához tartó – Perl volt a vezérünk, sokkal bátrabban és – ami fontos – eredményesebben játszottunk a második negyedben. Az etap derekán, 19-21-nél Izland időt kért. Fej-fej mellett haladt a két gárda, időnként egészen szép dolgokat produkáltunk. Váradi triplája után már újra mi vezettünk (29-25). Összességében tíz pontot vertünk ellenfelünkre ebben a játékrészben, a félidő Rosco Allen szemfüles palánk alatti kosara után 31-27-es állással zárult.

Rosco Allen lendületben maradta fordulás után is, a jobb sarokból köszönt be távolról. Ezt követően azonban jól megszórtak minket az izlandiak, akik vissza is vették a vezetést. Megint kimaradtak a tiszta dobásaink is, a kék mezesek 4-17-es szériánál jártak az etap felénél (35-44). Perl triplájával visszajöttünk 40-44-re, majd Rosco Allen egy jó büntetője után 43-50-ről indult a záró felvonás.

Keller faulttal együtt ért el kosarat, és még a büntetőt is a helyére küldte. Kezdett kicsit keményebbé válni a játék, az Alba centere „pöcizte vissza” Váradi elrontott dobását, 50-50-nél pedig Perl büntetőkből egyenlített. Eilingsfeld kosarával fordítottunk, Váradi gól jó plusz egyes akciót érhetett volna el, ám a büntető kimaradt, de így is 11-0-val kezdtünk (54-50). Nem csoda, hogy időt kért Izland. Egyedül talán az volt bosszantó, hogy viszonylag sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. A szigetországiak még a büntetőket is kihagyták, több mint hat és fél perc telt el, mire először betaláltak a záró etapban. Az utolsó perc kezdete előtt Perl a félpályánál eladta a labdát, melyből könnyű kosarat szerzett, és fordított Izland (56-57). Baeringsson csak az első büntetőjét dobta be, majd Ruják talán egy kicsit túl korán állt bele a triplába, ami lejött. Hermannsson keze nem remegett meg a vonalról, 56-60-nál, 3.6 másodperccel a vége előtt időt kértünk. Keller ziccere az oldalbedobás után kimaradt, így bár tartalékos felállásban is voltak győzelmi esélyeink, végül kikaptunk – tudósított a BB1.hu.

Magyarország – Izland 56-60 (7-13, 24-14, 12-23, 13-10)
Edzőmeccs
Kazany, Basket-Hall

Magyarország: Ruják 3, Perl 17/9, Benke 4, Allen 8/3, Keller 7. Csere: Kovács P. -, Csorvási 5, Eilingsfeld 5/3, Pongó -, Váradi 7/3.

Izland legjobb dobói: Hermannsson 14, Baeringsson 13/9, Aysioex 13.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..