kesport.hu

A Műkertben szaporíthatja tovább pontjait a KLC

A Széktói Stadion gyepszőnyege jelenleg nincs olyan állapotban, hogy mérkőzést lehessen rendezni rajta, így a Kecskeméti LC megye I-es csapata ezúttal a Műkertvárosi Sportcentrumban fogadja a Lajosmizsét.

Ettől függetlenül természetesen a cél nem lehet más, mint a három pont begyűjtése, hiszen jövő héten az első komoly rangadó következik Jánoshalmán.

Előtte azonban még a Mizsével kell foglalkozni, már csak azért is, mert rengeteg kecskeméti kötődésű játékos szerepel náluk. Ez természetesen nem nagy meglepetés, hiszen szomszédvárak csatájáról van szó, igazi rangadóról, a KTE férfi kézilabdázói például mindig nagyon éles és jó hangulatú meccseket játszanak a Mizse KC-val, amely számukra a bajnokság legfontosabb derbije. Az LVLC tavaly újoncként állt szépen helyt a megye I-ben, idén nehezebb kezdés után kiegyenesedni látszanak. Első két meccsüket elvesztették, az utóbbi két körben azonban 4 pontot hoztak, előbb Akasztóról távoztak ponttal, majd némi meglepetésre megverték a Kiskunhalast. Elsősorban fiatalokra épül keretük, több korábbi hírös városi akadémista is erősíti őket, a Scoregoal futsalcsapata is több játékost adott nekik az utóbbi hónapokban. Tavaly idegenben 2-0-ra, hazai pályán pedig 6-1-re győzött a Kecskemét.

Szabó Tibor a héten Nemzeti Sportnak nyilatkozott, a kecskeméti vezetőedző szerint egyelőre mindent megvalósítottak, amit korábban elterveztek:

„Eddig minden úgy alakul, ahogyan elterveztük. A célunk nem lehet más, mint hogy aranyérmet szerezzünk, majd megnyerjük az osztályozót is, s feljussunk az NB III-ba. S nem is szeretnénk, hanem fel kell jutnunk… Nyáron ennek megfelelően próbáltuk kialakítani a keretünket, sikerült is erős csapatot összehoznunk. Persze nagy a nyomás a játékosokon és a szakmai stábon is, de nincs ezzel semmi gond, el kell viselnünk az eredménykényszert. A szurkolók megérdemlik, hogy magasabb osztályú meccsekre járhassanak, ezért dolgozunk, hogy ez minél hamarabb megtörténjen. Igény van rá, s biztos vagyok benne, hogy a drukkerek támogatásával könnyebben juthatunk fel az NB III-ba.”

A hétvégi meccs előtt akadnak hiányzói a KLC-nek, de visszatérők is lesznek. A kunszállási meccset kihagyta Eugene Salami, azonban a héten végig edzett, így a Lajosmizse ellen ott lehet a pályán. Hiányozni fog azonban előreláthatólag Mészáros Dávid, aki még a múlt heti meccsen szedett össze egy ujjsérülést, Balog Marcell pedig a térdhajlítóját fájlalja.

A műkertvárosi pályán (6000 Kecskemét, Mártírok útja 1.) az egységes, 500 forintos jegyár lesz most is érvényes, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés. Az U19-es mérkőzést szintén itt rendezik.

Kecskeméti LC – Lajosmizsei VLC
Megye I. 5. forduló, Műkertvárosi Sportcentrum
2017.09.09. (szombat), 16:30

Játékvezetők: Vörös Gábor (Fülöp József, Takács Tibor)

U19-es meccs: 14:15

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.