kesport.hu

Brusztolós meccsen győzött a KLC – képekkel

Szombaton a Műkertvárosi Sportcentrumban fogadta kivételesen a Kecskeméti LC a Lajosmizsét, és még ha eleinte nehezen is sikerült feltörni a vendégek reteszét, végül magabiztosan gyűjtötték be a pontokat a hazaiak.

Szabó Tibor kicsit megforgatta csapatát, ám ez a játékon nem látszott, már az első perctől kezdve a kapujához szegezték a vendégeket. Az első negyedóra végén már több komoly lehetőséget is feljegyezhettünk, ám Vladul ziccerben hosszan tolta meg a labdát, Szabó lövését pedig a jó formában védő Varga hárította. A vendégek egy kósza kontrából jutottak el kapufáig, a KLC lesgólt szerzett, a félidő hajrájában pedig Farkas találta el a kapufát szabadrúgásból, több kihasználatlan lehetőséget követően.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Szünetben Balog és Kitl is beállt, a játék képe pedig egyre nagyobb kecskeméti fölényt mutatott. Öt perc elteltével szó szerint kibrusztolták a hírös városiak a vezetést, ide-oda pattogott a labda a tizenhatoson belül, végül Salami pöccintette el a kapus mellett (1-0). Ez érezhetően megtörte a vendégeket, hiszen nem sokat kellett várni a második találatra sem: Balog előbb még a kapufát találta el ziccerben, de egy újabb akciót követően szép mozdulattal növelte az előnyt (2-0). A Kecskeméti LC nem állt le, Varga kapusnak volt dolga bőven, ám Fűzfa távoli bombájánál esélye sem volt (3-0). A hajrában több fiatal is lehetőséget kapott, Nemesvári Dániel pedig góllal hálálta meg a bizalmat. A szinte teljes szezont kihagyó támadó egyedül ugrott ki, majd nem is hibázott a kapussal szemben (4-0). A végén egy figyelmetlenségből szépítettek a vendégek, de a kecskeméti győzelem már nem forgott veszélyben (4-1).

A következő körben rangadót játszik a KLC, a szintén hibátlan Jánoshalmához utaznak jövő héten vasárnap, kezdés 16:00-kor.

Kecskeméti LC – Lajosmizse 4-1 (0-0)
Megye I. 5. forduló, Műkertvárosi Sportcentrum

KLC: Belecan – Fűzfa, Urbán, Farkas (Rozsi 74.) – Selyem (S. Juhász 74.), Nádudvari (Nemesvári 74.), Terbe, Tóth (Kitl 46.) – Szabó – Salami, Vladul (Balog 46.).

LVLC: Varga – Csorba (Szabó 77.), Fekete, Sudár (Háry 79.), Móra (Nagy 89.), Árva, Radnóti, Kovács J. (Juhász 64.), Rapi, Palotai, Kiss.

Gól: Salami (51.), Balog (57.), Fűzfa (67.), Nemesvári (85.) ill. Szabó (87.)

Szabó Tibor vezetőedző: Egy nagyon masszívan és hősiesen védekező Lajosmizsével játszottunk, úgy gondolom az idő volt kérdés, hogy mikor törjük át őket. Ez a második félidőben sikerült, a gól után tulajdonképpen eldőlt a meccs. Természetesen van veszélyforrás egy Lajosmizsében is 0-0-nál, de összességében megérdemelten nyertünk. Jánoshalmán is a győzelem lesz a célunk, szeretnénk nyerni. Egy jó formában lévő csapattal találkozunk, mi próbáljuk a saját játékunkat játszani, reményeim szerint sikerrel.

Hozzászólások

  1. Pingback: Tovább menetelnek a listavezetők – megye I. eredmények – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés