kesport.hu

Szávay Ági élvezi a gyerekek oktatását

NSO ( Földi D. Attila)

Szávay Ágnes még csak 24 éves volt, amikor vissza kellett vonulnia kínzó derékfájdalmai miatt, aminek utóhatásai ma is kísérik. Mégis úgy érzi, úgy volt kerek a pályafutása, ahogy volt. Az egy évtizeddel ezelőtt US Open-negyeddöntőt játszó teniszcsillag élvezi jelenlegi életét, s azt, hogy gyerekeket tanít.

Nemrégiben elvégezte a sportmenedzser szakot a TF-en, ő üzemelteti az egyetem Csörsz utcai teniszpályáit, csaknem száz gyerek jár a tenisziskolájába. Ottjártunkkor meggyőződhettünk róla, hogy a lurkók örömmel mennek Ágihoz játszani, igazán nem volt nagy művészet felfedezni néhány kifejezetten ügyes gyerkőcöt.

„Négy éve oktatok gyerekeket, most éppen azt fontolgatom, hogy versenyzőkkel is foglalkozzak-e. Még nem döntöttem el – mondja Szávay Ágnes. – Imádom ezt csinálni, még ha rengeteg energiát emészt is fel. Eleinte egyedül vittem a klubot, mindent én csináltam, a marketingtől kezdve a könyvelésig, semmi másra nem jutott időm. Most már vannak munkatársaim, de így sem vagyok időmilliomos – furcsa is lenne a sok szabadidő az életemben.”

Ahogy férfiszemmel vizsgáljuk a sportszerelésbe öltözött üzletasszonyt, megbizonyosodhatunk róla, hogy hobbiszinten még teniszezik, vagy ha azt nem, nyilván sportol valamit, mert csak úgy, önmagától nem alakulhat ki ilyen testalkat.

„Jó nagy tévedés. El vagyok tiltva a sportolástól – szembesít a valósággal a világranglista korábbi 13. helyezettje, Magyarország ünnepelt teniszsztárja. – Profi éveimben annyira tönkrement a hátam, hogy még most is annak a következményeit nyögöm, időnként szó szerint. Semmit nem tudok mozogni, a tompa fájdalom sajnos állandó, illetve elég egy hirtelen mozdulat, és már belém is hasít a fájdalom. A derekam miatt kellett abbahagynom a teniszt, nem lett volna értelme a folytatásnak. Te jó ég, lassan öt éve, hogy visszavonultam…”

Tenisziskolájának híre egyre szélesebb körben ismert, mert a szülők biztosak lehetnek benne, hogy Áginál jó kezekben vannak a gyerekek. És ki tudja, tíz év múlva, 2027 szeptemberében talán arról számolhatunk be a US Open kapcsán, hogy igen, azt a fiút vagy lányt Szávay Ágnes fedezte fel, és kormányozta a legjobbak közé.

A Nemzeti Sport Online interjúja teljes terjedelmében itt olvasható el.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés