kesport.hu

Ismét döntetlent játszott az SC Hírös-Ép

schirosep.hu

Megérdemelten raboltak pontot a lelkesen játszó nyárlőrinciek.

A hétközi fogadkozások ellenére a hazai együttes nem nyújtotta az első félidőben azt az elsöprő kreatív játékot, amire számítani lehetett. Bár eleinte meddő fölényben voltak Kovrig Ákos tanítványai, de nem tudtak az első 15-20 percben előnyt szerezni, azt követően pedig a vendégcsapat tagjai megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, és bátrabban kezdtek futballozni.

Az első negyedóra végén egy kecskeméti lövés a kapufán csattant, ekkor járt legközelebb a gólszerzéshez az SC Hírös-Ép. 10 perccel később egy nyárlőrinci kontratámadás után Gyenesnek kellett nagyot védenie, szögletre ütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát. Az első játékrészben végig sok volt a pontatlan átadás, és körülményes támadásvezetés az együttesek részéről, helyzetet csak alig láthattak a nézők, annál több apró szabálytalanságot. Egy perccel a szünet előtt azonban a vendégek megszerezhették volna a vezetést: Túri cselezte be magát a tizenhatoson belülre, és az ötös sarkáról leadott lövését nagy bravúrral hárította a kecskeméti hálóőr, ezzel döntetlenre mentve az első felvonást.

A pihenő után a kecskemétiek harapósabban jöttek ki az öltözőből, dűlőre akarták vinni a dolgot, de eredmény nem koronázta a próbálkozásokat. Az 57. percben egy kontra után Bali szemtől szemben Gyenessel a kapus kezébe emelt. A 63. percben Visinka 20 méteres szabadrúgását a vendég kapus tornázta ki a bal felsőből. Tíz perccel később megszületett az első találat: Ebala harcolt ki egy szabadrúgást, Torbavecz pedig a hosszú sarokba tekerte a labdát (1-0). Jót tett a gól, felélénkült a mérkőzés, a vendégek riadót fújtak. A középkezdés után Bera állt Gyenessel szemben, azonban ez a ziccer is kimaradt. A 76. percben Gyebnár szabálytalankodott Lakatos ellen a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a nyárlőrinci csapatkapitány, Torbán váltotta gólra (1-1). Az utolsó negyedóra nagy iramban telt, mindkét csapat győzelemre tört, de az utolsó passzokba, lövésekbe mindig hiba csúszott, így maradt a pontosztozkodás a végére.

SC Hírös-Ép – Nyárlőrinci LSC 1-1 (0-0)

SC Hírös-Ép: Gyenes – Dócs, Lóczi, Visinka (Ámann 77.), Torbavecz, Lantos, Marozsi (Márki 41.), Botos (Homola 46.), Gyebnár, Horváth, Ebala.
Vezetőedző: Kovrig Ákos

Nyárlőrinci LSC: Magyar – Bálint, Bera T., Bera A., Bali, Torbán, Németh, Kiss (Lakatos 62.), Mohácsi (Hajagos 6.), Kővári, Túri (Dobos 67.)
Vezetőedző: György Csaba

gsz: Torbavecz (71.), illetve Torbán (76. – büntetőből)

További eredmények és tabella ide kattintva!

Hozzászólások

  1. Pingback: Előzött a Pálmonostora, míg délen továbbra is veretlen a Géderlak – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés