kesport.hu

Eredményes hétvégét zártak az országúti bicajosok

Mozgalmas hétvégén vannak túl a kecskeméti országúti bringások, akik Ajkán és gyöngyösön is rajthoz álltak.

Hakk Bence (U19) az I. BringAjka Kritérium Magyar Bajnokságról egy ezüstéremmel, míg Gulyás Máté (U19) a XXIV. Mátra Körről egy bronzéremmel tért haza.

Szombaton közel 400 kerékpáros vágott neki a hegynek, hogy Gyöngyösről indulva teljesítsék a XXIV. Mátra Kör 73 kilométeres távját. A rajtvonalnál ott állt a Veloroom-Kecskeméti Első Sor és a VeloMelo+ néhány bringása is, akik nem csak farkasszemet néztek a heggyel, de maguk alá is gyűrték azt. A síkon edződő alföldi kerékpárosok mindegyikének teljesítménye megsüvegelendő, hiszen nekik nem adatik meg az, hogy rutint szerezzenek hegymenetből. Közülük is kiemelkedik Gulyás Máté (Veloroom-Kecskeméti Első Sor) teljesítménye, aki az U19-es korosztályban a dobogó harmadik fokára állhatott, de kilencedik legjobb idejével a top 10-ben végzett Haskó Tamás is. Csorba Lázár és Csenki Csongor szintén nagyot ment, korosztályukban a 7-8. helyet szerezték meg.

Vasárnap két fős szűk kerettel indult Ajkára Sáfár Tamás edző, hogy a Hakk Bence és Gohér Mihály alkotta duóval mutatkozzanak be az I. BringAjka Kritérium Magyar Bajnokságon. Ez jól sikerült, hiszen Hakk Bence (U19) megszerezte a második helyet. Gohér Mihály is jól teljesített egészen a döntő “elmenésig”, de így is sikerült megszereznie a 6. helyet szerezte a verseny legnépesebb mezőnyében.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés