kesport.hu

Megújul a bácsalmási centerpálya

A Társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszere (TAO) lehetőséget biztosít a korábbiakhoz képest jelentősen magasabb források bevonására a csapatsportágaknál, többek közt a labdarúgásnál is.

A Bácsalmási Petőfi Városi Sport Egyesület az élőfüves centerpálya felújítására sikeres pályázatot adott be. A támogatás összege 23.408.565 Ft. Intenzitása 70%, ami azt jelenti, hogy a Bácsalmási PVSE-nek összesen 7.022.569 Ft összegű önrészt kell biztosítania a beruházáshoz.

Bácsalmás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önrész biztosításához 4.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást, további 3.022.569 Ft-ot visszatérítendő támogatásként nyújt 1 éves futamidőre az Egyesületnek.

A centerpálya felújítása az alapokig nyúlik vissza: terület előkészítésre, talajjavításra, újra füvesítésre és öntöző rendszer kialakításra is sor kerül.

A felújítás 2017. szeptemberétől veszi kezdetét. A centerpályát előreláthatólag 2018. őszétől lehet újra használni.

A program részeként már 2 darab Teqball asztalt állítottak fel a sportpálya öltöző felöli részén, amelyet rendeltetésszerűen bárki, ingyenesen használhat.

A Teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő modern sport. Ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják futball-labdával, egy domborúan meghajlított síkú, középen plexiüvegből készült elválasztott asztalon. Ez a játékforma a profi és amatőr sportbarátok számára is ideális, hiszen a technikai tudás mellett, koncentrációs készséget és állóképességet is fejleszt.

(bacsalmas.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés