kesport.hu

Belendül Kecskeméten az egyetemi röplabda élet

A Neumann János Egyetem és a Röpke SE együttműködésében, három szakágban – női, férfi, egyetemi – röplabdázhatnak majd a diákok. Mint megtudtuk, már 60 egyetemista sportolójuk van, és ez a szám egyre csak bővül.

Finta Zita, az egyetem kancellárja a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy intézményük számára kiemelten fontos, hogy a diákokat a tudás megszerzése mellett az egészségtudatos életre is neveljék. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a labdarúgás, futsal, kosárlabda mellett a röplabda helyi képviselőivel is karöltve biztosítanak teret a mozgásra, versenyzésre a tanulóknak.

Finta Zita kancellár és Kása Róbert egyesületi elnök aláírja az együttműködést.

A Röpke SE részéről Szamler László elnökségi tag kiemelte, hogy nagy lehetőség ez az együttműködés mind az egyetem, mind egyesületük számára. A munka már elkezdődött, és olyan rutinos szakembereket győztek meg az ügynek, mint Gyurkó Sándor, a KRC volt vezetőedzője. Munkáját korábbi NB I-es játékosa, Dorcsák Lajos segíti majd. Mint azt megtudtuk, idén az egyetemi bajnokságban (MEFOB) már indítanak csapatot, és terveik között szerepel, hogy a jövőben az NB II-ben is versenyeztessék együtteseiket.

Az egyetemi csapat első bemutatkozása szerdán lesz az egyetemi sport nemzetközi napján. Részletek itt találhatóak: https://www.facebook.com/events/115836699090643.

A Röpke SE női szakága az előző évhez hasonlóan idén is indul az NB II-ben, ám a vezetőedző személyében változás történt, Kása Róbert irányítja majd az együttes a bajnokság során.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés