kesport.hu

Bravúrban bízik a Kecskeméti LC

Szerdán a Magyar Kupában lesz érdekelt a Kecskeméti LC, Szabó Tibor csapata ráadásul igazán kemény ellenfelet kapott, hiszen az NBI-es Mezőkövesd látogat átmeneti hazai pályánkra, a Műkertvárosi Sportcentrumba. A papírforma vendég győzelmet ígér, de a kecskeméti játékosok nem feltartott kézzel mennek majd ki a pályára.

A Magyar Kupában tavaly is egészen odáig menetelt a KLC, amíg egy NBI-es csapat nem került az útjukba. Akkor a végül kieső Gyirmót volt az ellenfél, mely gyorsan vezetést szerzett, ezt az előnyt pedig egészen a végéig tudta őrizni. A 2-0-os vereséget így sem kellett szégyellni, a tisztes helytállás összejött, ez minimális cél idén is. Hasonló az akkori, illetve a mostani párharcban, hogy a Mezőkövesd sem menetel az élvonalban, 9 meccsen 8 pontot gyűjtöttek eddig, ez csak a Balmazújváros megelőzésére elég. Ellenfelüknek így alighanem a hétvégi, Újpest elleni bajnoki lesz jóval fontosabb, hiszen egy olyan riválissal találkoznak, akit akár meg is előzhetnek egy győzelemmel. Ettől függetlenül rendkívül mély a keretük, több NBI-es bajnokot is soraik közt tudnak, így akármilyen összeállításban is jönnek, biztosan jó játékerőt képviselnek majd. Akár két korábbi kecskemétiek is pályára léphetnek, hiszen Tomás Tujvel és Fótyik Dominik is bevethető, Novák Csanád azonban még csak rehabilitációját tölti sérülése után, ahogy egyébként Gohér Gergő is.

A Kecskeméti LC ideális állapotban várhatja a szerdai meccset, igaz, Fűzfa Gergely, Rozsi Dominik és Selyem Zsolt is kisebb sérüléssel küzdött még a jánoshalmi rangadó előtt. A játékosokat nem kell külön motiválni egy ilyen meccs előtt, hiszen egy NBI-es csapat ellen bizonyíthatnak. Így gondolja ezt Urbán Pál is, aki azt is elmondta, nem a tisztes helytállást tűzték ki célul:

„Úgy gondolom, hogy a tavalyi kupameccsen sem játszottunk alárendelt szerepet. Ami miatt bosszankodhattunk utólag, az a korán bekapott első gólt volt. A Mezőkövesd ellen egyébként hasonló meccset várok, mint a tavalyi volt. Abszolút tiszteljük az ellenfelünket, hiszen az NBI-ben szerepelnek, biztosan tovább is szeretnének jutni. Ettől függetlenül képesnek érzem a csapatot a bravúrra, ehhez maximális koncentráció, illetve hatalmas alázat kell részünkről. Papíron több osztálynyi különbség van a két csapat között, de ezt egyetlen meccsen semmisé lehet tenni. Nem titkolt szándékunk, hogy hatalmas meglepetést okozzunk!” 

Szabó Tibor szombaton Felcsútra látogatott, hogy a helyszínen tekintse meg a PAFC – Mezőkövesd találkozót, melyet a kövesdiek végül 1-0-ra veszítettek el. A KLC vezetőedzője bízik csapatában, mindent meg fognak tenni, hogy a szurkolókat kiszolgálják:

„A jánoshalmi meccsünk elmaradt, ez olyan szempontból jó, hogy többet tudtunk készülni a kupameccsre. Az sem lett volna persze rossz, ha egy győzelemmel megyünk bele ebbe a találkozóba, ami még több önbizalmat adhatott volna nekünk. A lényeg azonban az, hogy magunk részéről mindent meg fogunk tenni azért, hogy továbbjussunk! Nem véletlen, hogy a mezőkövesdi játékosok az NBI-ben szerepelnek, ugyanakkor bízom a csapatomban, nekünk is vannak olyan futballistáink, akik még eljuthatnak erre a szintre. Van egy kialakult stílusunk, ennek megfelelően bátran kell játszanunk, aztán meglátjuk, hogy ebből mit tudunk majd megvalósítani. Egy biztos, nem csak a védekezésre akarunk koncentrálni, még ha be is fog szorítani minket a Mezőkövesd, szeretnénk mi is támadásokat vezetni. Ismét a Műkertvárosi Sportcentrumban fogunk játszani, ami kitűnően vizsgázott a Lajosmizse elleni meccsen. A szurkolók szempontjából némi pozitívum lehet, hogy itt közelebb lehetnek a pályához, ez akár a hangulatot is feldobhatja egy ilyen meccsen. Remélem, hogy minél többen kijönnek és buzdítanak majd minket.”

A mérkőzésre a bajnokikon megszokott jegyárak lesznek érvényesek, tehát egységesen 500 forintba kerülnek a belépők, a 14 éven aluliaknak ingyenes a találkozó. A Műkertvárosi Sportcentrum pontos címe: 6000 Kecskemét, Mártírok útja 1. (térképes segítség ITT).

 

Kecskeméti LC – Mezőkövesd-Zsóry FC (NBI)

Magyar Kupa 6. forduló, Műkertvárosi Sportcentrum

2017.09.20. (szerda), 15:00

Játékvezetők: Farkas Mátyás (Albert István, Flinta Zoltán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés