kesport.hu

Hosszú Katinka csapatába igazolt a kecskeméti olimpikon

A riói olimpia egyetlen kecskeméti versenyzője, Földházi Dávid az Iron Aquatics csapatát erősíti már.

Hosszú Katinka hivatalos Facebook-oldala arról számolt be, hogy Földházi Dávid személyében ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmessel bővült az Iron Aquatics csapata.

„Négyéves korom óta az úszás az életem, és eljött az idő, hogy eldöntsem, milyen jövőt képzelek el magamnak. Fiatalon még nem volt egyértelmű, mivel szeretnék foglalkozni” – mondta Földházi, aki a 2013-as poznani ifjúsági Európa-bajnokságon 200 méteres hátúszásban bronzérmet szerzett. A 22 éves úszó négy év után vette fel ismét a kapcsolatot az Iron Aquaticsszel az együttműködés reményében.

„Sok minden változott ez idő alatt. Úgy érzem, sikerült felnőnöm a feladathoz, testileg és lelkileg is készen állok arra, hogy keményen megdolgozzak azért, amit el akarok érni. Sok kérdőjel volt bennem, amikor újra felkerestem Katkát és Shane-t, de ők az első perctől nyitottan és érdeklődve fordultak felém” – tette hozzá Földházi.

Földházi egyébként jelenleg Hong Kongban van, és a FINA világkupasorozatának aktuális megmérettetéseire készül, hat számban áll majd rajtkőre.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés