kesport.hu

Füstös számára előrelépést jelent Kecskeméten játszani

A KTE-automatika.hu férfi kézilabdacsapatának nyári igazolása az élvonalbeli Csurgótól érkezett, és egyáltalán nem bánta meg, hogy egy osztállyal lentebb kell most játszania, hiszen sokkal több játéklehetőséget kap.

Füstös Attila úgy fogalmazott, hogy kinyíltak számára a lehetőségek, hiszen Kecskeméten nem csak a kézilabdában tud fejlődni, hanem magam a város is nagyon tetszik neki, teljesen más a közeg, mint korábbi csapatánál.

Miért döntöttél úgy, hogy váltasz a nyáron?

– A volt edzőm és Apró Ferenc szakmai igazgató kiváló viszonyt ápol, és így jött a fel, hogy Kecskemétre igazolhatok. A több játéklehetőség reményében érkeztem ide, és úgy gondolom, nagyon jó döntést hoztam. Maga a város is tetszik, teljesen más lépték, mint Csurgó. A csapattársak és a szakmai stáb gyorsan befogadott, mindenki nagyon segítőkész, így könnyen ment a beilleszkedés. Továbbá a megfogalmazott célok is elnyerték tetszésem, a dobogóért harcolni kihívás lesz ebben az erős mezőnyben.

Három tétmeccs van eddig mögöttetek, ebből kettőt megnyertetek, majd pénteken egygólos vereség jött a Mizse KC ellen, akiket korábban búcsúztattatok a kupában. Hogyan láttad belülről, mi hiányzott a sikerhez?

– Maximálisan felkészültünk a Mizséből, egy héttel korábban a Magyar Kupában is velük játszottunk, akkor sikerült idegenben fordítani és nyerni. Talán kicsit idegesebbek voltunk a kelleténél, a hangulat leírhatatlan volt, sok NB I-es klub is megirigyelhetné. A szerencse sem állt mellénk, nekem is volt egy kapufám, ami befelé is pattanhatott volna. Természetesen a Mizse is megérdemli az elismerést, hajtottak becsülettel. Ez egy rossz nap volt az együttesünk számára, hétvégén jöhet a javítás!

Három fontos meccs következik bő két hét alatt. Hogyan készültök, mik a kilátások?

– Most szombaton Törökszentmiklóson szereplünk, majd megyünk Algyőre, aztán kupameccs az NB I-es Orosházával itthon. Számunkra természetesen a bajnokság az elsődleges, ott szeretnénk elérni céljainkat, megcélozni a dobogót. Ehhez minél több idegenbeli bravúr kell, bízom benne, hogy a következő két állomást sikerrel vesszük. Ami a kupát illeti, az Orosháza az esélyesebb, de mindent megteszünk majd, hogy rácáfoljunk a papírformára!

Hozzászólások

  1. Pingback: Törökszentmiklóson javítana a KTE-automatika.hu – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés