kesport.hu

KTE-Duna Aszfalt: Nincs idő az örömködésre, már a Pécsre készülnek

Bravúrgyőzelemmel kezdte meg a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat a Zalaegerszeg otthonában, pénteken 18 órakor már a Messzi István sportcsarnokban bizonyíthatnak újra.

A lila-fehérek hivatalos honlapjának Forray Gábor vezetőedző nyilatkozott.

A ZTE ellen is siker mekkora lökést adhat a szezonra?

– Minden győzelem pozitív energiákat ad, nyilván ez is jót tett a hangulatnak. Már nem foglalkozunk azzal, hogy mi történt a múlthéten, az előttünk álló feladatra koncentrálunk. Addig örültünk, amíg hazaértünk Kecskemétre, azóta csak a Pécs elleni találkozóra gondolunk.

Wittman Krisztián és Rastko Dramicanin is extra teljesítményt nyújtottak a ZTE ellen. Úgy néz ki, több olyan játékos is van, aki egyedül képes meccseket eldönteni. Igaz ez a felvetés?

– Wittmann és Dramicanin is kiválóan játszottak, de nem szabad megfeledkezni a csapat többi tagjáról sem. Ha a csapatkohézió nem megfelelő, akkor senki sem tud kiemelkedőt nyújtani. Ránk évek óta jellemző, hogy nem egyénekre építünk. Egyértelműen kellenek az kiemelkedő teljesítmények, de sokkal fontosabb az, ha megvan a megfelelő kémia. Ha nem lettek volna ezek a plusz adalékok, szerintem akkor is nyerünk, így mindenki felkapta a fejét, mert nagyobb arányú győzelmet arattunk. Mi akkor leszünk erősek, ha ez a tizenötös keret mindig együtt tud dolgozni, és mindenki teszi a maga dolgát. Ha ez bekövetkezik, akkor még jó pár győzelem várhat ránk.

Pénteken a Pécs lesz az ellenfél, velük korábban már találkoztunk a felkészülés során. Sikerült ellesni akkor egy-két olyan taktikai elemet, ami jellemző az ő játékukra?

– Tiszteljük a Pécset, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Hiába játszunk hazai pályán, a PVSK-t sohasem szabad lebecsülni. Igaz, hogy az Olaj ellen kikaptak otthon, de ez semmit nem jelent. Találkoztunk velük egy edzőmeccsen pár hete, akkor például nem volt ott az egyik legmeghatározóbb játékosuk, Nebojsa Dukic, ezáltal más szerkezetben léptek pályára. A játékstílusukat ismerjük, hiszen évek óta szisztematikus építkezés zajlik náluk. Van egy-két új taktikai elemük, ezekre fel fogunk készülni. Nagyon kemény, férfias csatára számítok. Bízunk benne, hogy minél többen kijönnek majd szurkolni nekünk.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés