kesport.hu

Nélkülözhetetlen műfüves pályát adtak át Mélykúton

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretén belül lehetősége nyílt Mélykút önkormányzatának, hogy műfüves pályát építtessen az utánpótlás csapataiban pallérozódó, illetve a mozogni vágyó fiatalok számára.

A műszaki átadás már szeptember 15-én megtörtént, ám a hivatalos megnyitó ünnepség szeptember 30-ig váratott magára.

Ennek apropóján kérdeztük a Mélykút SE elnökét, Szöllősi Ferencet: – Nagyon örülök, hogy végre elkészülhetett egy ilyen jó minőségű pálya kis falunkban, nagyon régóta vártam erre a pillanatra. Az MLSZ és az önkormányzat hozzávetőlegesen 30 millió forintnyi tőkével járult hozzá, hogy a pálya elkészüljön. Égető szükségünk volt erre, hiszen a falu mély fekvése miatt, sokszor az időjárási viszontagságok annyira tönkretették füves pályáink talaját, hogy az alkalmatlan volt bármiféle sporttevékenységre. Úgy gondolom egy időre ennyi fejlesztés elegendő lesz, hiszen futball csapatainkban nevelkedő gyerekek, illetve diáktársaik körülbelül 90 fős létszámot tesznek ki összesen, az ő igényeiket remekül ki fogja elégíteni ez a pálya!

Az MLSZ Bács-Kiskun megyei Igazgatóságát Szabó Mihály társadalmi elnök képviselte, aki kiemelte, hogy nem ez az első alkalom, hogy ilyen pályaavatóra invitálják, és mindig nagy öröm számára, hogy látja, jó helyen valósultak meg a beruházások. Hozzátette, Mélykúton és a többi vidéki településen is fontos, hogy megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre a mozogni, sportolni vágyók számára, legyenek azok fiatalok, vagy öregek. Végezetül, de nem utolsó sorban megjegyezte, hogy az MLSZ Bács megyei Igazgatóságának csapata rendkívüli munkát végez, ennek is köszönhető, hogy évről-évre sorra valósulhatnak meg fejlesztések, amelyek a helyi közösségeket nagyban segítik.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés