kesport.hu

KTE-Duna Aszfalt: Kellemetlen vendég volt a PVSK

Simon nyerte meg a meccset a Pécsnek, a végén hibátlanul büntetőzött, míg a túloldalon Pongó keze remegett meg, így egy ponttal nyertek a vendégek.

Mindkét csapat jól kezdte a találkozót, nálunk Dramicanin dobott hat pontot, míg a Pécsnél Sarlija. Akadozott a hazai játék, amit a Pécs jól használt ki, Dukic vezérletével egy 10-0-s futás után 16-6-ra vezettek a vendégek. Wittmann hármasával zárkózott aztán KTE, majd Pongó Máté és Thompson is betaláltak, majd a KTE csékájának újabb sikeres távolija után pedig már csak két pont volt a hátrány az első negyed végén (16-18).

Inkább a Pécs akarata érvényesült a második etapban, jól játszották meg a centereiket, ezekből az akciókból pedig általában kosár született, Dukic büntetője után 21-29-et mutatott az eredményjelző. Volt egy jó periódusa a hírös városiaknak, utána viszont elveszítették a ritmust, a Pécs pedig kihasználva a hibákat, és újfent nyolcra növelte előnyét. Próbált közeledni a hazai csapat, de Supola magabiztos kézzel talált be kintről a félidő végén, így 38-32-re vezetett a PVSK a nagyszünetben.

A harmadik játékrészre pontosabbá vált a KTE-Duna Aszfalt: Derasimovic egy, míg Pongó Máté két hárompontost is értékesített, 43-42-re vezettünk a huszonnegyedik percben. Kimondottan nagy küzdelem volt a pályán, senki sem ismert elveszett labdát, hol az egyik, hol pedig a másik csapatnál volt az előny. Thompson duplája után 53-49-re vezetett a Kecskemét, de Bognár még betalált, kétegységnyi fórral vághatta neki az utolsó negyednek (53-51).

Továbbra is szoros volt a találkozó, viszont hat perccel a vége előtt Csirke Ferenc csapata el tudott lépni, 65-60-re vezettek a pécsiek. Derasimovic büntetője után Pongó Martin talált be kintről, de egyből jött a válasz Dukictól (64-68). Pongó Máté ziccere után már csak két pont volt a hátrány, majd Derasimovic pillanatai következtek: előbb egy közeli dobást értékesített, majd a triplavonalon kívülről talált be, 71-68-ra módosult az állás egy perccel a vége előtt. Simon révén egyből kiegyenlített a Pécs, majd két büntetőt is bedobott a Falcótól érkező irányító, nyolc másodperc volt döntetlenre menteni a találkozót. Pongó Mátét faultolták dobás közben, az elsőt nem hibázta el, a másodikat kicsit hosszúra mérte, így 73-72-re megnyerték Budimirék a végletekig kiélezett mérkőzést – írja beszámolójában a ktekosar.com.

Forray Gábor (Kecskemét): -Gratulálok a Pécsnek, az első félidőben megalapozták a győzelmüket. Nem azon a hőfokon kezdtük el a mérkőzést, ahol szoktuk, a vendégek pedig jó ritmusban játszottak. A második félidőben változtattunk, átvettük a vezetést, viszont a Pécs egy kis szerencsével, de nem érdemtelenül megnyerte a találkozót. Levonjuk a tanulságokat ebből a meccsből és előre tekintünk. Ilyen a sport, egyszer az egyik, máskor a másik fél nyer egy ponttal. További sok sikert kívánok a Pécsnek, mi pedig készülünk a következő feladatra.

Pongó Martin (Kecskemét): -Úgy gondolom, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk. Szoros találkozó volt, mindenki nagyot küzdött. Egy pont döntött a Pécs javára, lehet, hogy legközelebb majd mi nyerünk egyel. Az első félidőben nem játszottunk elég keményen, viszont a második félidőre rendeztük a sorokat és át tudtuk venni a vezetést. Gratulálok a Pécsnek!

Csirke Ferenc (Pécs): – Gratulálok a csapatomnak, nem estünk össze a Szolnok elleni vereség után. Mindenki elvégezte a saját feladatát, egy teljesen új védekezési startégiával készültünk erre a találkozóra. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket, a Kecskemétnek pedig gratulálok a zalaegerszegi győzelemhez.

Supola Zoltán (Pécs): – Szigorítottunk a védekezésünkön, az elején talán ez a húzás meglepte a KTE-t, ezért tíz ponttal el tudtunk lépni. Jól használtuk a centereinket, Sarlija és Dukic kimondottan jól játszottak. Egylabdás meccset nyertünk meg, talán a szerencse is velünk volt.

KTE-Duna Aszfalt – Pécsi VSK-VEOLIA 72–73 (16–18, 16–20, 21–13, 19–22)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Minár L., Földházi T., Vida J. (Farkas Z.)

KTE: Pongó Má. 13/6, Thompson 12, Djeraszimovics 14/9, Dramicsanin 7/6, Karahodzsics 5. Csere: Wittmann 13/9, Molnár M. -, Pongó Ma. 8/6.

PVSK: Durham 7, Supola 11/3, Budimir 14/6, Dukics 17/6, Sarlija 10. Csere: Simon 7/3, Harazin -, Bíró -, Demeter -, Antóni 7/3.

Fullcourt ide kattintva.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés