kesport.hu

A Jánoshalma sem fogott ki a KLC-n

archív

A 6. fordulóban a heves esőzések miatt elmaradt a jánoshalmi meccse a Kecskeméti LC-nek a megyei labdarúgó élvonalban. Ezt pótolták szerdán délután, és 2-0-ás hírös városi győzelem született, ami azt jelenti, hogy már 6 pont az előny a tabella élén.

A tét mindkét együttes számára nagy volt, a Jánoshalma vereséggel nagyon leszakadt volna, míg a KLC tetemes előnyre tehetett szert üldözőivel szemben. Láthatóan a hazaiaknak a döntetlen is megfelelt volna, komótosan végeztek el minden pontrúgást és bedobást, az elrúgott labdákért látványosan lassan bandukoltak minden alkalommal. A tőlük várható keménységet viszont hozták, igaz, Szűcs Gábor játékvezető már a meccs elején sárga lapokkal jelezte, nem partner a felesleges rugdosásban. A Kecskeméti LC szépen fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe, a 20. perctől kezdve egyre ritkábban tudták megtartani a labdát a hazaiak, akik be is szorultak kapujuk elé. Salami fejese és Tóth lövése sem sokkal kerülte el a kaput, végül aztán bő félóra kellett ahhoz, hogy a hálóban kössön ki a laszti. Balog kapott jó labdát, akinek lövését még védte a kapus, a kipattanót azonban értékesítette Salami (0-1). Szünetig ugyan Belecannak is akadt egy védeni valója, de akár növelhettük is volna a vezetést, Fűzfa és Farkas fejese sem volt veszélytelen.

A második játékrészt szinte azonnal góllal kezdhettük volna, de Urlauber valami földöntúli bravúrral tolta ki Salami fejesét a léc alól. A játék képe azonban nem változott, továbbra is hatalmas mezőnyfölényben futballoztunk. Kitl előtt két lehetőség is adódott, míg Fűzfa közeli lövését blokkolták, el kell azonban ismerni, hogy a másik oldalon Kisa szabadrúgásánál bizony sokan már emelték a kezüket, ám csak az oldalháló rezdült meg. Itt volt néhány jó perce a JFC-nek, de szögletekkel tudtak csak ott ragadni a kapunk előtt, egyetlen komolyan tűnő helyzetüknél pedig Fűzfa lépett közbe ellentmondást nem tűrően, így azt sem sikerült lövéssel befejezni. Szabó Tibor cserékkel is belenyúlt ekkor már a meccsbe, ez most is kitűnően sült el, hiszen 3 perccel becserélése után Rozsi érkezett Salami középre passzolt labdájára, majd gyönyörűen lőtte ki a bal sarkot 11 méterről (0-2). Az utolsó 20 percre gyakorlatilag fel is adták a hazaiak, akik láthatóan el is készültek az erejükkel. Bár további lehetőségeink is adódtak még, az eredmény már nem változott – írja a kecskemetilc.hu.

A Kecskeméti LC előnye ezzel tisztán 6 pontra nőtt a második Kecel, illetve 8-ra a harmadik Jánoshalmával szemben. Legközelebb Bácsalmáson lépnek pályára, a találkozót vasárnap 15:00-kor rendezik.

Szabó Tibor: Egy magabiztos győzelem született annak ellenére is, hogy ez a végeredményben nem feltétlen tükröződött. Ha az utolsó passzaink jól sikerülnek, illetve értékesítjük a helyzeteket, akkor nagyobb arányú is lehetett volna különbség. Ettől függetlenül gratulálok a játékosaimnak!

Jánoshalmi FC – Kecskeméti LC 0-2 (0-1)
Megye I., 6. forduló, halasztott bajnoki

JFC: Urlauber – Nagy D., Farkas P., Sztojanovics M., Jeszics, Kisa, Andelics, Körmöczi (Kiss 51.), Farkas D. (Suknovics 13., Jeszenszky 70.), Maravics (Gáspár 62.), Balázs (Kovács M. 46.).

KLC: Belecan – Fűzfa, Urbán, Farkas I. – Tóth (Selyem 46.), Terbe, Kitl (Vladul 80.), Nádudvari – Szabó D. (Rozsi 67.) – Salami, Balog.

Sárga lap: Jeszics, Farkas D., Suknovics, Kiss ill. Szabó D., Balog, Nádudvari
Gól: Salami (31.), Rozsi (70.)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés