kesport.hu

Egyéni hibák okozták a KTE vesztét 

A végjátékból megint a vendég együttes jött ki jobban.

A hazaiak felemásan, a Sopron katasztrofálisan kezdte a bajnokságot. Ennek megfelelően kapkodva kezdett mindkét együttes. Kecskeméti kosárra mindig érkezett a soproni válasz. 19-20 az első negyed, 19-13 a második negyed vége.

A második félidőre azonban elfelejtett kijönni Forray Gábor csapata. Öt perc alatt csinált egy 2-15-öt a Sopron, végül azonban “csak” 21-13-ra tudták megnyerni ezt a tíz percet.

A záró részben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ahogy a játék képe alapján számítani lehetett rá, sok hibával tarkított, izgalmas végkifejletet láthattak a nézők.

Két perccel a vége előtt 68-68 volt az állás, 15 másodperccel a vége előtt viszont már két ponttal a vendég Sopron vezetett, az ellentámadásból azonban Thompson eladta a labdát, így megszületett forduló nagy meglepetése. Kecskeméten nyerte első meccsét a Sopron ebben a bajnokságban – írja beszámolójában a bb1.hu.

Értékelésék

Forray Gábor: -Gratulálok a Sopronnak! Számítottam arra, hogy egy szoros mérkőzést játszunk, de bíztam a győzelemben. A hibáinkat rendre kihasználta a Sopron, bementek az extra dobásaik, mi pedig a végjátékban gyermeteg hibákat követtünk el. Az első félidőben nagyobb előnyt kellett volna kialakítanunk, a harmadik negyedet pedig kritikán aluli játékkal kezdtük el, a saját dolgunkat nehezítettük meg. Bízom benne, hogy a következő fordulóban tudunk javítani.

Rastko Dramicanin: – Ez már a második olyan meccs volt, amikor szoros végjátékban kaptunk ki, talán balszerencsénk volt. Remélem, hogy ez volt az utolsó ilyen és jobb formába lendülünk.

Váradi Kornél: -Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottunk. Büszke vagyok a játékosaimra, a korábbi hibáinkat sikerült kijavítani. Talán elindultunk a helyes úton, nagyon komoly meccs vár ránk a Kaposvár ellen. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek!

Mészáros Máté: – Nagy öröm volt számomra, hogy újra Kecskeméten játszhattam, örülök a győzelmünknek. Érvényesült az a mondás, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Jó úton haladunk, sokat kell még dolgoznunk, de talán az előző két vereséget sikerült korrigálnunk. Sok sikert kívánok a KTE-nek!

KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC 72-76 (19-20, 19-13, 13-21, 21-22)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek,
V.: Benczur T., Török R., Balog Gy. (Hartyáni Zs.).

KTE: Pongó Má. -, Thompson 13/3, Djeraszimovics 20/3, Dramicsanin 21/9, Karahodzsics 11. Cserék: Pongó Ma. -, Witmann 7/3, Molnár -, Fülöp

Sopron: Duvnjak 16/6, Green 9/3, Dénes 2, Zagorac 18/6, Watkins 11. Cserék: Mészáros 4, Autrey 12/3, Tóth G. -, Takács 4.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés