kesport.hu

KTE-automatika.hu: Nagy izgalmak és döntetlen Algyőn

Vasárnap este a ContiTech FKSE-Algyő vendégeként lépett pályára az NB I/B keleti-csoportjában a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, és ezúttal sem unatkozhattak a szurkolók, hiszen végletekig kiélezett meccset láthattak.

Az első játékrész jól alakult a hírös városiak szempontjából, hiszen sikerült nekik 2-3 góllal meglógniuk, noha az ex-kecskeméti Kiss Olivér remek formában védett. A másik kapuban Zaklajda is megmutatta vetélytársainak, hogy nem hiába szavazott neki bizalmat mestere, több fontos pillanatban segítette ki a védelmet. A 20. percben azonban újra egál körüli volt az eredmény, Ocsovai Zsolt, a KTE-automatika.hu trénere időkéréssel igyekezett kizökkenteni az ekkor jó szériában lévő algyőieket. A terve azonban nem jött össze, a rohanásból az első harminc perc végére a hazaiak jöttek ki jobban, így 12-11-vel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulást követően nem tudott kialakulni komolyabb különbség egészen a 47. percig, ekkor hárommal mentek a csongrádiak, 20-17. A Kecskemét ekkor időt kért, és ez most hatásosnak bizonyult, percről-percre olvadt az algyői előny. 22-22-es állásnál Szamos találatával sikerült egyenlítenie a KTE-nek, de aztán kiállítás következett, ami kisebb zavart okozott a fejekben, s újra a hazaiak percei következtek, egy minutummal a vége előtt kettő volt a differencia, 26-24. Bujdosó harcolt ki eztán hétméterest, amit maga értékesített, majd az ellentámadást sikerült kivédekezni, a túloldalon viszont Szamos volt könyörtelen, 25 másodperc volt még vissza, és az Algyő jöhetett, 26-26. Mesterük időt kért, tudta, hogy ez az utolsó esély, hogy begyűjtsék a két egységet, ám a formás támadás végén a felső kapufán csattant a játékszer, míg a túloldalon Mazák időntúli lövését Kiss Olivér bravúrral hárította,  így maradt a 26-26, valamint a pontosztozkodás.

Ocsovai Zsolt, a KTE-automatika.hu trénere így látta a meccset: – Megint a sírból hoztuk vissza, 1 perc 17 másodperccel a vége előtt még kettővel ment az ellenfél, mégis sikerült egyenlíteni, sőt majdnem nyerni is. A második félidő elején nyolc tiszta ziccert hagytunk ki, ennek volt köszönhető, hogy nekünk kellett futni az eredmény után. Összességében örülhetünk az egy pontnak.

ContiTech FKSE-Algyő – KTE-automatika.hu 26-26 (12-11)
férfi kézilabda NB I/B keleti-csoport, 5. forduló

Kecskemét gsz.: Horváth A. 1, Petrik Varga 1, Mazák 1, Miss 4, Bujdosó 5, Tass 2, Füstös 4, Kátai 4, Gyárfás 1, Szamos 3.

A kecskeméti férfi kézisek jövő héten két meccset is játszanak. Szerdán kupameccsen fogadják az NB I-es Orosházát, majd vasárnap a Pick-Szeged U20-nál vendégszerepelnek.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés