kesport.hu

Újabb fontos lépést tett a bajnoki cím felé a KLC

Vasárnap újabb idegenbeli bajnokit játszott a Kecskeméti LC, mely a Bácsalmás vendége volt. A nagy lelkesedéssel küzdő hazaiak kemény, de végül nem feltörhetetlen diónak bizonyultak, így Szabó Tibor csapata megőrizte hibátlan mérlegét.

A bácsalmási pályafelújítás miatt az edzőpályán rendezték ezúttal a találkozót, mely nem könnyítette meg egyik csapat életét sem, folyamatos játék nehezen tudott kialakulni. A hazaiak fegyelmezetten visszazártak, előrevágott labdákkal próbáltak néha kijönni a szorításból, míg a KLC meddő fölényt tudott csak kiharcolni. Fontos volt, hogy első lehetőségét azonnal gólra váltotta a KLC: egy lecsorgó labdát Balog vágott a kapuba jó 16 méterről (0-1). A folytatásban több lehetőségük is adódott; Balog, Salami, Szabó és Vladul is növelhette volna az előnyt, ám nem sikerült góllal befejezni ezeket az akciót. Az utolsó 10 percre magához tért a Bácsalmás, egy kontra végén Belecannak bizony résen kellett lennie, ám a félidő lefújása előtt tehetetlen volt, egy balról belőtt labdára Sőreg érkezett a hosszú oldalon (1-1).

Fordulás után igyekezett ismét fölényt kialakítani a kecskeméti gárda, ez pontrúgásokban is mérhető volt, végül az egyik ilyen szituációból meg is szerezték a vezetést. Eckert ugyan elsőre kitolta a megcsúsztatott labdát, de ezt Fűzfa közelről a hálóba pofozta azt (1-2). A második játékrészben már inkább a küzdelem dominált, az utolsó negyedórában pedig azért egy-két veszélyes pontrúgása a hazaiaknak is volt: Nébl szabadrúgása még mellé szállt, egy csúsztatást pedig Belecan paskolt a léc fölé. Ha már a szép játékra ezúttal nem igazán volt mód, a rögzített helyzetekből továbbra is jól ment, a rendes játékidő utolsó mozzanataként Farkas bólintott közelről a hálóba egy szögletet, eldöntve ezzel a találkozót (1-3). A slusszpoén végül Fűzfáé volt, a lefújás előtt kontrát vezethetett a Kecskemét, a védő pedig végig követte az akciót, ennek jutalmaként ziccerbe is került, amit nem hibázott el (1-4).

Szabó Tibor: A játékunk nem volt tökéletes, ezt a pálya minősége sem tette lehetővé. Egy nagyon küzdelmes meccset játszottunk, melyet az utolsó 10 percben tudtunk csak biztossá tenni. Ettől függetlenül gratulálok minden játékosomnak, mert nagyon koncentráltan és fegyelmezetten futballoztak! 

Bácsalmási PVSE – Kecskeméti LC 1-4 (1-1)
Megye I. 10. forduló, Bácsalmás

PVSE: Eckert – Princz, Hernády (Nincsevics 82.), Bögre, Nébl, Snyehola (Ikotic 82.), Sőreg, Rudics, Schneider, Jenei, Szádeczky.

KLC: Belecan – Fűzfa, Urbán, Farkas – Selyem (Kitl 46.), Terbe, Szabó, Nádudvari – Balog (Tóth 90.) – Salami (S. Juhász 82.), Vladul (Rozsi 89.).

Gól: Sőreg (42.) ill. Balog (19.), Fűzfa (53., 93.), Farkas (89.)

Sárga lap: Nébl, Snyehola, Szádeczky ill. Salami.

A Kecskeméti LC 9 bajnoki után is hibátlan, és mivel a Kecel is nyert, továbbra is 6 pontos az előnyük a tabella élén. A következő körben rangadót játszanak, szeptember 21-én (szombaton) a KHTK-t fogadják 16:30-kor.

Hozzászólások

  1. Pingback: Parázs, gólgazdag meccsek voltak a hétvégén a megye I-ben – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés