kesport.hu

Tisztesen helytállt NBI-es ellenfele ellen a KTE

Szerdán kupameccsen fogadta az élvonalbeli Orosházát a KTE-automatika.hu a Messzi István sportcsarnokban, s habár érvényesült a papírforma, a hazaiak nem szégyenkezhetnek.

Bátran, harcosan kezdtek a hírös városi férfi kézilabdázók a Magyar Kupa 2. fordulójában, és ennek eredményeként vezetést is szereztek a mérkőzés korai szakaszában. 6-6-nál azonban fordult a játék képe, és főleg a támadásokban esett vissza a hazaiak teljesítménye, a rettentő masszív Milas-Srsen duó középen nehezen volt megtörhető az orosháziak falában. A bizonytalanságok aztán megbosszulták magukat, és gyors lerohanásokkal 3-4 gólos magabiztos vezetést alakított ki a magasabb osztályban jegyzett gárda. A félidőre még hízott is ez a különbség, így 10-16-os eredménnyel ért véget az első harminc perc.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ugyan a vendégek szerezték a második etap első találatát, de a KTE-automatika.hu újult erővel tért vissza a szünetről, és Füstös és Horváth Andor vezényletével elkezdték hátrányuk lefaragását. Petrik Varga is csatlakozott társaihoz, így tíz perccel a vége előtt sikerült visszakapaszkodniuk három gólra. Ezt a lélektani határt aztán nem sikerült átlépni, a rutinosabb OFKSE megőrizte a számukra kényelmes előnyt, és végül 28-31-re nyerték a Magyar Kupa 2. körét a Kecskeméttel szemben.

Ocsovai Zsolt így értékelte az összecsapást: – Gratulálok az Orosházának, megérdemelten nyerték a meccset. A csapatomat is megilleti minden dicséret, hiszen tisztesen helytálltak az NBI-es ellenféllel szemben. Örülök, hogy nem estünk össze, és küzdöttünk az utolsó másodpercig. Ezt a felszabadult, ám fegyelmezett játékot várom Szegeden is, és akkor biztos két ponttal térhetünk haza. Köszönjük a szurkolóknak, hogy hétköznap ellenére ennyien kilátogattak, és buzdítottak bennünket!

KTE-automatika.hu – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-31 (10-16)
Férfi kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok

Kecskemét gsz.: Horváth A. 5, Petrik Varga 3, Mazák 2, Miss 3, Bujdosó 3, Füstös 6, Kátai 2, Berkes 1, Horváth V. 1, Szamos 1, Talmácsi 1.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés