kesport.hu

Megvan a 2. KTE-Duna Aszfalt győzelem

Simának indult, szoros lett a vége.

Sulovics ugyan nem kezdett, de csereként pályára lépett, így csak az eltiltott Wirth hiányzott a Kecskemét-Szeged rangadóról. Thompson és Djeraszimovics vezérletével a KTE kezdett jobban. Kintről egyik csapat sem dobott jól (1/6 és 0/5). A vendégek több mint hat percig nem találtak be, 11-0-s rohammal megléptek a hazaiak. Alacsony volt a színvonal, kevés kosár esett, az első negyed Wittmann büntetői után 15-4-el zárult – kezdi beszámolóját aBb1.hu.

A négy év után újra válogatott meghívót kapó Juhos törte meg a hosszú szegedi kosárcsendet. Ettől aztán lendületbe jött csapata, 7-2-vel kezdtek a csongrádiak. A második negyed közepén Kovács Ádám pontjait követően már csak négy volt közte (20-16), Karahodzsics kosara után mégis a Szeged kért időt. Belelendült a szerb-magyar center, hamar visszaállt a közte tíz. A 18. percben, 26-16-nál megint felmutatta a T-betűt Mandics. Hiába háromszorozta meg első negyedhez képest a pontjai számát csapata, nem tudták megtörni a lila-fehérek lendületét, a félidőben 32-17 volt az állás.

Juhos középtávolija nyitotta a második játékrészt. Megint jobban kezdett a Szedeák, de sokáig nem tudta tíz alá vinni a különbséget. A hajrát aztán megnyomták Sulovicsék, de Wittmann hármasával 45-36 állt a táblán a záró felvonás előtt.

A válogatott irányító ott folytatta, ahol abbahagyta: újabb trojkával. Csiricsék azonban zsinórban hat ponttal feleltek, 48-42-nél időt kért Forray. Hiába, Csirics hármasával 50-49 (négy perc után 5-13-nál járt a Szedeák), majd Fortune ki is egyenlített. Izgalmasan alakult a hajrá. Thompson két büntetője után az utolsó percben, 62-58-nál időt kértek a vendégek. Újabb pont már nem született – Sulovics rontott -, hullámzó meccsen, ha nehezen is, de megérdemelten nyert a Kecskemét.


KTE-Duna Aszfalt – Naturtex-SZTE-Szedeák 62–58 (15–4, 17–13, 13–19, 17–22)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Pálla Z., Tőzsér D., Kulcsár T. (Schäffer B.)

KTE: Pongó Má. 3/3, Thompson 17/6, Djeraszimovics 15, Dramicsanin 5/3, Karahodzsics 8. Csere: Wittmann 12/6, Pongó Ma. 2, Molnár M. -, Fülöp -.

Szeged: Boltics 11, Kerpel-Fronius G. -, Fortune 8/3, Csirics 13/3, Juhos 8. Csere: Sulovics 13, Kovács Ád. 5, Vágvölgyi -, Révész -.

Hozzászólások

  1. Pingback: Wittmann: Úgy látszik, csak egylabdás meccset tudunk játszani – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés