kesport.hu

Két góllal nyert Szegeden a KTE-automatika.hu

Két döntetlent játszott a bajnokságban egymás után a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, így igazán szükség volt már egy győzelemre. Ezt a Pick Szeged U20 otthonában be is zsebelték.

Az első felvonásban Kátai vette vállára a csapatot, és vezényletével sikerült gyorsan magabiztos előnyhöz jutni a Tisza-partiak csarnokában. A Pick fiataljai azonban nem hagyták magukat, és a játékrész derekára újra nyílttá tették a mérkőzést. Eztán a Füstös-Bujdosó páros gondoskodott róla, hogy ne kelljen izgulni a szünetben, szépségdíjas megoldásaiknak köszönhetően 4 góllal volt több a Kecskemét neve mellett az első 30 perc után (12-16).

A második etapban szinte végig sikerült tartani a 2-3 gólos előnyt, és bár két alkalommal is egyetlen találatra feljött a Szeged, a hírös városiak a legjobbkor tudták újra megrázni magukat. Hol Balogh védett bravúrosan, hol Kátai bombája szakította szét a hálót, a kulcs pillanatban pedig Bujdosó volt rafinált, és nyugtatta meg a kedélyeket kecskeméti részről, egy perccel a vége előtt háromra hízott a fórjuk. A végén még kozmetikázott a Pick U20, de ez a lényegen nem változtat, a KTE-automatika.hu 2 egységgel térhet haza, és már a 5. a tabellán.

Ocsovai Zsolt értékelése: Elsősorban gratuláció a fiúknak, örülünk a győzelemnek! Azt viszont hozzá kell tenni, hogy voltak szituációk, mikor hibákat vétettünk, és ezzel éltek is a szegedi fiatalok. Egy rutinosabb gárda ellen ezek nem férnének bele. Most lesz egy kis pihenőnk, így újult erővel készülhetünk a Balmazújváros elleni hazai meccsre.

Pick Szeged U20 – KTE-automatika.hu 25-27 (12-16)

Kecskemét gsz.: Horváth A. 3, Petrik Varga 3, Miss 3, Bujdosó 5, Füstös 7, Kátai 6.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés