kesport.hu

Helyettem inkább a csapatom beszéljen – interjú Sasa Nedeljkoviccsal

Szasa Nedeljkovics a 2013/2014-es szezonban volt először a KRC vezetőedzője, az idény végén pedig 25 éves szünet után bajnokságot és kupát nyert a hírös város együttesével.

Két éves békéscsabai kitérőt követően azzal a feltétellel tért vissza korábbi sikerei színhelyére, hogy a szezon elejétől kezdve ő építhesse fel régi-új csapatát. A Röplabda Szövetség hivatalos honlapján elmondta, jó úton halad a Kecskeméttel, amellyel a bajnokságban és a kupában is a döntőbe szeretne jutni.

Két Békéscsabán töltött idény után tért vissza Kecskemétre. Miben különbözik az akkori és mostani Szasa Nedeljkovics?

Az elmúlt években két bajnoki és kupa-aranyat szereztünk a Békéscsabával, megnyertük a Közép-európai Ligát is, a CEV Kupában pedig a negyeddöntőig jutottunk. Ezekből a sikerekből sokat tanultam, így több tapasztalattal érkeztem vissza Kecskemétre. Úgy gondolom, hogy nem csak emberként, hanem edzőként is fontos az előrelépésre való törekvés, az új célok kitűzése.

A szezon előtt azt nyilatkozta, hogy tervei szerint a Kecskemét januártól fogja majd a legjobb játékát bemutatni. Továbbra is minden a tervnek megfelelően alakul?

Szerencsére igen. Kecskeméten új csapatot kellett építenem, ahhoz pedig időre van szükség, hogy az elképzeléseimet száz százalékban meg tudják valósítani a fiúk. Ez természetesen az erőnléttől, a megfelelő taktikai és technikai felkészültségtől is függ. Kiváló úton haladunk, így továbbra is azt tartom, hogy januártól leszünk a legjobb formában. Célunk, hogy a szezon végén a bajnokságban és a kupában is a döntőben szerepeljünk.

Novemberben két rangadó vár a csapatra, idegenben a Kazincbarcika, hazai pályán pedig a Kaposvár ellen lép pályára. Képesek mindkét mérkőzését megnyerni?

Kell még az a három-négy hét munka, hogy ezeken a találkozón győzni tudjunk. Hiszem, hogy játékosaim nagy dolgokra képesek, de azt szeretném, ha helyettem inkább a csapatom beszélne a pályán. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a két mérkőzést másfél hét alatt kell lejátszanunk, ám szeretnénk lépéselőnybe kerülni riválisainkkal szemben.

Meddig juthat el a következő években – akár az irányítása alatt – a KRC?

A következő két évben szeretnénk eljutni a Challenge-kupába, illetve a Közép-európai Ligába is. Nagyon fontos időszak vár ránk, szeretnénk felmérni az erőnket és megtalálni a helyünket Magyarországon és Európában is. A távozásom óta sok minden megváltozott Kecskeméten, azon dolgozunk, hogy apróbb lépésekben visszaállítsuk a klub régi fényét. Számítunk a város segítségére is, komoly összefogásra van szükség ahhoz, hogy visszarakjuk a térképre a csapatot Magyarországon és Európában is.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés