kesport.hu

A Kecskemét felmosta a padlót az Atommal

18 ponttal nyertek a vendégek, Djeraszimovics úgy dobott 29 pontot, hogy nem hibázott mezőnydobást.

Szombat este a Kecskemét együttesét látta vendégül az Atomerőmű SE a bajnokság hatodik fordulójában. Borzasztóan kezdte a meccset a hazai együttes, amely az első negyedben csupán 13 pontot tudott dobni. Nem is ezzel volt a baj, hanem a kapott 30 egységgel.

A második tíz percben aztán valamelyest magára talált a Paks, meg is nyerte az etapot, de ez csak arra volt elég, hogy megtartsa a különbséget. A nagyszünetben 16 ponttal vezettek a vendégek, akiknél Djerazsimovics ihletett formában kosarazott, duplát és triplát sem hibázott. Ennek ellenére a hazai szurkolók előtt ekkor még lehetett egy halvány reménysugár a fordításra.

Csakhogy a második félidőt is úgy kezdte az ASE, ahogy az elsőt. A paksiak védekezése egyáltalán nem működött, így harmadik etapot megint tíz ponttal elveszítették. A zárófelvonás már csak a formalitás jegyében zajlott, de a két csapat közti különbség csak tovább nőtt, az Atom ugyanis 0-10-el kezdte a negyedet. A mérkőzés végérvényesen eldőlt, a KTE végül 96-78-ra ütötte ki az Atomerőműt. Mindenképp megsüvegelendő Djeraszimovics teljesítménye, aki duplából 7/7, triplából 5/5-öt dobott be, tehát hibátlanul értékesítette próbálkozásait, csupán két büntetőt hagyott ki – számolt be a BB1.hu.

Forray Gábor: -Gratulálok a csapatomnak, amit elterveztünk, azt maximálisan végrehajtottuk. Megérdemelten nyertünk, még ilyen arányban is. Meg kell említenem a szurkolóinkat, akik a két hazai vereség ellenére is kitartottak mellettünk, egy szektort megtöltöttek és hazai pályát varázsoltak nekünk. Hazamegyünk, vasárnap edzünk és készülünk az Alba ellen.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 78-96 (13-30, 27-26, 16-26, 22-14)
Férfi kosárlabda, A-csoport, 6. forduló

ASE: Hinds 20/3, Allen 6, Barnies 5, Eilingsfeld 11/3, Ogunyemi 10 Csere: Medve 12/12, Ruják 8/3, Garamvölgyi 6/6, Pajor -,

KTE: Pongó Má. 5/3, Thompson 17/9, Djeraszimovics 29/15, Dramicsanin 8/6, Karahodzsics 11 Csere: Wittmann 12/12, Molnár 8, Pongó Ma. 6.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés