kesport.hu

Újabb nagyarányú vereségbe futott bele a KKC

archív fotó - Hegedűs Hunor

Ezúttal a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete (TFSE) ellen szenvedtek 34 pontos vereséget.

A felcserélt pályaválasztási jog miatt Budapesten rendezték vasárnap az Amatőr Női NB/B piros-csoportjának összecsapását. A kecskeméti fiatal kosaras lányok az előző fordulóban a bajnoki aranyra pályázó Csata DSE ellen 81 ponttal kaptak ki, most pedig egy másik fővárosi klub ellen szaladtak bele a késbe.

– Az első negyedben nem éreztük a játékot, és a kezdeményezés sem a mi kezünkben volt, de a következő három negyedre feljavult a játékunk, és ennek köszönhetően amennyire csak lehetett és tudtunk felzárkóztunk ellenfelünkhöz. Így nem vagyok annyira csalódott, emelt fővel távoztunk a pályáról – mondta Schlégl Odett, a Kecskeméti KC játékosa a lefújást követően.

Kónya Levente edző így összegzett: A rutin legyőzte a fiatalos lendületet. Megilletődötten kezdtük a mérkőzést,talán túlságosan is tiszteltük jó nevekből álló riválisunkat. Szerencsére a mérkőzés elején jellemző drukk a második negyedben elillant, és a találkozó hátralevő részében agresszív, gyors kosárlabdát játszva, méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Második félidőben már produkáltunk egészen szép dolgokat, támadásainkat ötletes megmozdulásokkal fűszereztük, a védekezésben pedig körülményekhez képest jól limitáltuk az ellenfél magas embereit. Nekünk igazából nem is ezeket az összecsapásokat kell megnyernünk, egyenlőre a TF egy más szintet képvisel, de jó úton haladunk és dolgozunk tovább, és reméljük az idény végére csökkenthetjük a két csapat közt lévő különbséget.

TFSE – Kecskeméti Kosárlabda Club 79-45 (31-7, 16-11, 14-15, 18-12)

Fullcourt statisztika

KKC pontszerzők: Kálló 2, Schlégl 12/6, Farkas 13/6, Rácz 8/6, Kurtz 2, Burján 4, Fekete 4.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés