kesport.hu

Balog Marcell: Csak mi ronthatjuk már el ezt a bajnokságot!

A kecskeméti nevelésű csatár jó formában futballozik tavasszal, a Kecel elleni rangadón is bevette a kaput. Marci szerint az mostanra látszik, hogy ezt a bajnokságot mindenképpen meg kell már nyerniük, ehhez azonban a Kalocsa elleni találkozón is koncentrálni kell.

A Kecel elleni rangadót gyorsan eldöntöttétek, a cudar időjárás ellenére is magabiztosan gyűjtöttétek be a pontokat. Mennyire nehezítették meg a dolgotokat?

Örültünk neki, hogy gyorsan sikerült megszerezni a vezetést, bár ezzel még nem dőlt el a meccs, végig koncentrálnunk kellett a kulturáltan passzolgató hazaiak ellen. Az időjárás finoman fogalmazva sem segítette a csapatokat, de a második félidőben azért már beszélhettünk folyamatos játékról olykor-olykor.

Minden meccseteket megnyertétek eddig, ha egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor jelenleg nincs igazi rivális a feljutás szempontjából. Te milyennek látod a mezőnyt, vannak-e csapatok, akiknek a szereplése meglepett?

Mondhatjuk ezt, bár igazságtalan lenne összehasonlítani a többi csapat lehetőségeit a miénkkel. Kötelező megnyernünk a bajnokságot, ami felé jó úton haladunk. A Kiskunfélegyháza szereplése engem meglepett, jobb csapatnak tartom őket annál, mint amit ősszel mutattak. Pozitív viszont a Kecel ebben a bajnokságban, a többiektől szerintem ezt lehetett várni.

Szombaton a Kalocsa ellen zárjuk az őszi szezont, milyen meccset vársz?

Mindenképpen győzelmet várok, de nem számítok könnyű összecsapásra, a Kalocsát sosem szabad leírni. Az elmúlt évekhez képest ugyan gyengült a keretük, több meghatározó játékos távozott, de a kellemetlen stílusuk megmaradt. Jó kis mérkőzésnek ígérkezik!

Hogyan értékelnéd az őszi szereplést, miként várjátok majd a tavaszt?

Az 11 győzelmet nem lehet máshogy értékelni, csak pozitívan. Minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy a tavaszt csak mi ronthatjuk el, ahogy az egész bajnokságot is innentől kezdve. Szerencsére megvannak a megfelelő szakemberek a csapat körül, akik nem hagyják, hogy lankadjon a figyelmünk. 

Kecskeméti LC – Kalocsai FC
Megye I. 13. forduló, Széktói Stadion
2017.11.04. (szombat), 15:30

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés