kesport.hu

Egy hét alatt három meccs vár a HÉP-KRC-re

A hétvégén kettő meccs vár rájuk – egy kupa és egy bajnoki -, majd jövő héten szerdán szuperrangadón mutathatják meg magukat a kecskeméti férfi röplabdázók.

A hangulat kiváló, mindenki egészséges, már csak a kiemelten fontos meccseken begyűjtendő pontok hiányoznak a HÉP-KRC-nél, hogy teljes legyen a kép. Szombaton Magyar Kupa-találkozón szerepelnek az egy osztállyal lentebb játszó Óbuda ellen, majd vasárnap a Sümeg elleni hazai bajnoki jön 14:30-tól a Messzi István sportcsarnokban.

A két kötelezőnek nevezhető összecsapás után azonban szerdán már ott van a Kazincbarcika elleni csúcsderbi, ami már azért ott van a fejekben Sasa Nedeljkovic vezetőedző szerint.

– Kevesebb mint egy hét alatt három meccsen lépünk pályára, és az első kettőt sem szabad fél vállról vennünk – kezdte a szerb szakember. – Arra kell felhasználnunk a következő napokat, hogy kellően felpörögjünk a szerdai, Kazincbarcika elleni derbire. Az elvégzett munkával elégedett vagyok, de még szerdáig mentálisan tudunk lendíteni a csapaton, ami fontos is lesz, hogy a legjobb formában lépjünk pályára. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, és ha az előre megbeszéltek szerint végezzük a dolgunkat, akkor nem okozunk csalódást sem magunk, sem szurkolóink számára!

Korábbi kecskeméti játékosok térnek vissza ellenfélként

Balla Szabolcs és Erki Milán nyár óta a Sümegben játszik. Előbbit kérdeztük, milyen érzésekkel tér haza.

– Sümegre kalandos úton jutottam el, nem önszántamból távoztam Kecskemétről, ahogy sok másik volt csapattársam sem. Mivel Kecskeméten dolgozom, közel volt a röplabda pályafutásom vége, amikor Kaposi Tomi és édesanyja Marika néni, akik évek óta a sümegi röplabda mozgatórugói, megkerestek minket Erki Milánnal, és nem tudtunk nemet mondani. A sportág szeretete miatt még a heti 500-600 kilométert is bevállaltuk. A közeg remek, fiatal csapatunkban van potenciál és a helyiek is nagyon szeretik a röplabdát. Egy szó mint száz, jól érzem magam a Balaton-partján. Ami a meccset illeti: nem először játszok otthonomtól távol, így az érzés nem lesz ismeretlen. Mindig jó hazatérni, remek hangulatban szoktak eltelni ezek a mérkőzések. Felpörget, hogy rengeteg ismerős arc ül a lelátón, még akkor is, ha ők most éppen ellenem szurkolnak!

Tamás Zoltán, a sümegiek trénere őszintén beszélt portálunknak a vasárnapi meccsről:

– Nem készültünk a Kecskemétre, mert egy másik szintet képviselnek. A saját játékunkkal szeretnénk foglalkozni és ennek megvalósítására összpontosítani. Valószínűleg ki fogunk próbálni egy új játékrendszert is, valamint olyan játékosok is bizonyítási lehetőséget kapnak, akik eddig nem igazán jutottak szóhoz. A célunk egy alapjáték kialakítása, meglátjuk ez mire lesz elég.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés