kesport.hu

Forray: Ha nyerünk, az bravúr kategória

A KTE legutóbb Pakson aratott 96-78-as bravúrgyőzelmet, míg az Alba zsinórban öt elvesztett találkozó után nyert újra, a FIBA Europe Cupban a fehérorosz Cmoki Minszket győzte le 73-64-re.

A szombaton 18.00 órakor kezdődő férfi bajnoki kosárlabda mérkőzés sok izgalmat tartogat.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Az első és legfontosabb dolog az az, hogy ne foglalkozzunk a tabellával, mert egyáltalán nem reális az Alba pozíciója. Sérülésekkel küszködtek, továbbá a FIBA Europe Cup miatt heti két meccset játszanak. Láttam a legutóbbi két találkozójukat, egyértelműen javuló tendenciát mutatnak és a hiányzóik is kezdenek visszatérni. Lóránt Péter meghatározza az egész csapat játékát, ő abszolút vezérszerepet tölt be, visszatérésével Keller Ákos teljesítménye is javult. A fehérváriak atletikus kosárlabdát játszanak, agresszívan védik az első passzokat, jól szűkítik a labdás emberen a területet, valamint keményen védik a festéket. Fontos lesz, hogy hogy tudunk támadni, de erre készültünk egész héten. Ha jól tudjuk járatni a labdát, akkor meglesznek a helyzeteink. Az Alba gyorsan indul a lepattanókból és a szerzett labdákból, ezért tulajdonképpen a támadásainkkal kell kontrollálnunk a védekezésünket. Úgy készültünk, mintha ellenfelünk a top négyben lenne, ha nyerünk, az bravúr kategória. Mivel kétszer is kikaptunk hazai pályán, szükségünk van a bravúrkora. Bízunk benne, hogy a szurkolóink ismét kiváló hangulatot teremtenek.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Majd kiderül, hogy mekkora löketet adott nekünk a Cmoki Minszk ellen aratott győzelem, az biztos, hogy egy kicsit szokatlan volt. Megéreztük azt, hogy milyen dolog nyerni. Sok mindenben kell javulnunk ahhoz, hogy legyen esélyünk a győzelemre a KTE ellen. Védekezésben nagyobb agresszivitásra lesz szükségünk, továbbá fontos lesz, hogy mennyire tudjuk levédeni a kettő-kettőiket és a kinti dobásaikat. Ha nem jön közbe semmi, akkor teljes kerettel utaznunk Kecskemétre.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés