kesport.hu

Kecskeméten szerezte meg második győzelmét az Alba

Könnyedén nyert Kecskeméten az Alba. Simpson nagyot játszott.

Újra farkasszemet nézett egymással az előző kiírás két negyeddöntőse. Pongó Máté kosarára villámgyorsan 9-0-val felelt az Alba. Sok eladott labdája volt a Kecskemétnek, Simpson ellenállhatatlan volt – hét perc alatt 4/4 triplánál járt -, Thompson próbálta meg tartani vele a lépést. Mindkét csapat jól dobott, az első negyed után 19-23 volt az állás.

Harris szerzett labdát, majd kosarat a második etap elején. A folytatásban hamar kétszámjegyűvé vált a különbség. A hajrához közeledvén Karahodzsics kosaraival araszoltak előre a hazaiak. Az utolsó percben, 36-41-nél időt kért Dzunics. Újabb kosár már nem született a szünetig. Érdekesség, hogy az első húsz percben ezúttal a Lóránt-Keller centerpáros nem villogott, ketten együtt 5 pontot és 4 lepattanót hoztak össze az első félidőben.

A bajnok jött ki jobban az öltözőből, és visszaállította a közte tizet, sőt növelte is a különbséget. Simpsonra nem volt ellenszerük a liláknak, 57-66-ról indult a záró felvonás. A negyedik negyedet is megnyerte öt ponttal a bajnok, úgy tűnik tehát, hogy a sérülések visszatérésével újra kezd összeállni a Fehérvár, amely végül tizennégy pontos, magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott – írja a BB1.hu portál.

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár 75–89 (19–23, 17–18, 21–25, 18–23)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Papp P., Praksch P., Pozsonyi L. (Farkas Z.)

KTE: Pongó Má. 2, Thompson 21/12, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 3/3, Karahodzsics 14. Csere: Pongó Ma. 6, Wittmann 9/3, Molnár M. 8.

Alba: Hill 14/3, Simpson 32/15, Harris 9, Lóránt 9, Keller Á. 12/3. Csere: Kovács Á. 8, Fenner 3, Horton -, Keller I. 2, Filipovity -.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés