kesport.hu

Közel 100 versenyző a nemzetközi kettlebell versenyen

Szombaton negyedik alkalommal rendezte meg a már hagyományosnak mondható, év végi versenyét a Kecskeméti Kettlebell Sport Egyesület. Ezen alkalommal először csapatverseny helyett face-off sprintversenyen is indulhattak az új kihívást kereső versenyzők a Kecskemét Openen.

A szervezők izgatottan készültek a versenyre, hiszen idén új helyszínen, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián került megrendezésre a verseny, ráadásul jövő tavasszal a Kecskeméti Kettlebell Sport Egyesület szervezésében szintén az Akadémia ad otthont majd az IUKL kettlebell Európa-bajnokságnak, így a mostani versenyre a kontinensviadal főpróbája is volt. A visszajelzések alapján a helyszín, a platformok elhelyezkedése, a nézőtér, egyszóval minden elnyerte nézők és résztvevők tetszését, így az egyesület vezetői nagyon bizakodóak a jövő évi Eb-t illetően.

A nap folyamán 98 versenyző lépett platformra, 8 ország képviseletében. A mezőnyről általánosan elmondható, hogy nagyon gyors ütemben fejlődik, amely azt jelenti, hogy egyre bátrabban indulnak a versenyen amatőr és profi súlyokkal (megjegyzés: férfiak esetében az amatőr súly 24 kg, profi 32 kg, míg a nőknél amatőr 16 kg, profi 24 kg). Férfiaknál népes mezőny gyűlt össze a 24 kilogrammos versenyszámokban, és egyre többen versenyeznek profi kategóriában is 32 kilogrammal, és az eredményeik is nagyon biztatóak.

A lányok is egyre bevállalósabbak a súlyokat illetően, láthattunk dupla 16 kilogrammal biatlonozó hölgyeket, sőt dupla 24 kilogrammal hosszú ciklust is, amelyek újdonságnak számítanak a sportban nemzetközi viszonylatban is. A hagyományos versenyt követően az utánpótlás is megmérettethette magát, négy leányzó mutathatta meg a közönségnek 7-10 éves korosztályból, hogy mire képes. Mindannyian példamutatóan küzdöttek, és remekül szerepeltek.

A házigazda kecskeméti egyesületet 11 fő képviselte a nap folyamán, szép sikerekkel:

Szabó Ádám Biathlon -85kg 16kg 1. helyezés
Piszmán Zsófi Szakítás -58kg 16kg 2. helyezés, Face off 2. helyezés
Szabó Erika Szakítás -68kg 16 kg 3. helyezés
Himpelmann Évi Szakítás +68kg 16kg 3. helyezés
Balogh Anna Szakítás +68 kg 16kg 4. helyezés
Hajagos Lilla Szakítás összevont +68kg 24 kg 1. helyezés
Tóth János Szakítás -78kg 24 kg 1. helyezés
Farkas Szilvi Egykezes hosszú ciklus +68kg 12 kg 1. helyezés
Kiss Katalin Egykezes hosszú ciklus +68kg 16 kg 2. helyezés
Polyák Laci Hosszú ciklus -85kg 32 kg 1. helyezés, Face Off 2. helyezés
Benkő Attila Hosszú ciklus -95kg 24kg 4. helyezés

Egy hét múlva Barcsik László Szöulba repül, hogy Magyarország és a Kettlebell Kecskemét SE képviseletében részt vegyen az IUKL világbajnokságon.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés