kesport.hu

Idén újra megrendezik a Megyei Amatőr Válogatottak Országos Tornáját

Utoljára 2015-ben írta ki az MLSZ a megyék számára a tornát, melynek idén különösen értékes tétje lesz a labdarúgók számára. A végső győztes részt vehet a UEFA Régió Kupa küzdelmein, tehát nemzetközi szintű megmérettetés is várhat akár a legjobbakra jövőre.

Bács megye ebben az évben is Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Pest ellen kell kiharcolja az országos döntőbe jutást, a régiós forduló helyszíne ezúttal Gyula lesz december 2-3-ig. A megyei amatőr válogatott vezetőedzőjének személye nem változott, a jelenleg Bácsalmáson dolgozó Vanó Sándor alakíthatja ki idén is a szűk keretet.

Két éve több kecskeméti futballista is bekerült a csapatba, erre idén is van esély, de az amatőr válogatottságnak vannak kizáró okai is. Nem léphetnek pályára azok, akiknek valaha volt profi szerződése, illetve akár csak egyszer is pályára léptek az NBI-ben, így a Kecskeméti LC alapemberei közül sokan emiatt sem kerülhetnek képbe. Az említett feltételek mellett életkori megkötés is van, szintén nem szerepelhetnek azok, akik 1999. január 1. után, illetve 1978 január 1. előtt születtek.

A Bács megyei amatőr válogatott 2015-ben az országos döntőig is eljutott, ahol éppen csak elvérzett a négy közé jutásért vívott harcban Pomázon. Idén annyi változás történt a kiírásban, hogy négyesdöntőt rendeznek, így minden régióból csak a csoportgyőztes jut majd tovább.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés