kesport.hu

Dramicanin volt csapata ellen bizonyíthat

Rastko Dramicanin számára plusz motivációt jelenthet, hogy volt csapata ellen lép pályára szombaton.

A Szegedről távozó Nikola Lazic vette át nyáron a Jászberény irányítását, ám az eredmények eddig nem jönnek neki úgy, ahogy tavaly a Szedeáknál. 0-5-ös mérleggel a tabella utolsó helyén állnak csapata, kikaptak a Körmendtől, a Kaposvártól, a DEAC-tól, a ZTE-től, valamint a Szolnoktól. Két légiósától a negyedik fordulón után megvált a JKSE, Robert Brown és Keron DeShields teljesítményével nem voltak elégedettek, helyettük jött Devante Wallace és Remon Nelson. Legveszélyesebb játékosuk az az Ismet Sejfic, aki tavaly már bizonyított Pécsen, idén pedig 14.2 pontot átlagol meccsenként. Két korábban Kecskeméten is megforduló játékosa van a Jászberénynek: Miljan Rakic a 2014/15-ös szezonban, míg Cseh György a 2010/11-es bajnoki kiírásban erősítette a Kecskemétet – írja beharangozójában a ktekosar.com.

Forray Gábor vezetőedző: – Ismerem a Jászberény új légiósát, Remon Nelsont. Jó képességű játékos, egy igazi energiabomba. Mindössze százhetvenöt centiméter magas, de ehhez párosul egy erős fizikum, így nem nagyon lehet bevinni alsó posztra. Gyors, jól passzol, kintről is veszélyes, tavaly harmincöt százalékkal dobta a triplákat a lengyel bajnokságban, ami erősebb, mint a magyar, vele sokat nyert a Jászberény. Úgy készültünk, hogy játszani fog, ezért beszereztem róla minden információt, ám erre kevés az esély.

Rastko Dramicanin számára különleges lesz a szombati találkozó, hiszen korábban öt szezont játszott Jászberényben, a JKSE történelmének ikonikus alakja. Ilyen szituációban minden játékos egy kis extra motivációval lép pályára, bizonyítani akar volt csapata ellen. Gyorsan megkedvelték Kecskeméten is „Rasát”, aki egy korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy sokkal előrébb helyezi a csapat érdekeit, mint a saját teljesítményét. 11.2-es pontátlaga mellett a lepattanókat is szépen gyűjtögeti (5.5) a hírös város színeiben.

JP-Auto-JKSE – KTE-Duna Aszfalt
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szombat 18:00
Játékvezetők: Földházi Tamás, Balog György, Mészáros Balázs
MKOSZ ellenőre: Faidt Mihály

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés