kesport.hu

Nincs veszve semmi Dávid Zoltán szerint

Nem csüggednek a kecskeméti férfi röplabdázók a Kazincbarcikán elszenvedett vereség miatt. A jövő héten újra kettőt játszanak: szerdán egyet Budapesten a Magyar Kupában, majd vasárnap jöhet az örökrangadó a Fino Kaposvár ellen a bajnokságban.

Dávid Zoltán csapatkapitányt kérdezte portálunk, hogyan viselték a Vegyész elleni kudarcot, és hogyan készülnek az előttük álló kihívásokra.

Picin múlt Kazincbarcikán a negyedik szett, onnan pedig bármi lehetett volna. Hogyan élte meg ezt a csapat?

– Én azt mondom, hogy ilyen játékkal ki lehet kapni a VRCK ellen idegenben. Egy nagyon jó meccset játszottunk, nincs okunk a szégyenkezésre. Gacs Dani sérülése miatt egy másik szerkezetben kellett pályára lépnünk, ennek ellenére olyan produkciót tudtunk bemutatni, ami a jövőre nézve biztató. Ha ezt így tudjuk építeni, folytatni, akkor száz százalék, hogy elérjük a céljainkat a szezon végére!

Két rangadó idegenben már elment, de még lesznek majd visszavágók…

– A sorsolás nem volt a legszerencsésebb, idegenben kellett a legnagyobb riválisokkal eddig megküzdenünk. Egyáltalán nincs semmi veszve, hiszen hosszú még az alapszakasz, jönnek ezek a csapatok még hozzánk Kecskemétre, és ha ott 3 pontot érő győzelmeket tudunk szerezni, akkor lesz érdemes a tabellára tekinteni, és számolgatni.

Nincs sok idő a pihenésre. Szerdán Magyar Kupa negyeddöntő a MAFC-BME otthonában, majd vasárnap jön a Kaposvár. Jó vagy rossz ez az erőltetett menet számotokra?

– Ez kell most nekünk, hogy pörögjön az adrenalin, jöjjenek az éles meccsek, nem tudunk kiesni a ritmusból. Természetesen a somogyiak elleni derbi jobban megmozgatja már az emberek agyát, de ettől függetlenül a hétközi kupameccsen is a 100%-ot kell nyújtanunk, hogy a visszavágó már csak formalitás legyen. Én érzem a csapatban azt a tüzet, ami kell ezekhez a meccsekhez, így egyáltalán nem baj, hogy most vannak zsinórban!

A HÉP-KRC szerdán 18:45-kor a Magyar Kupa negyeddöntő első meccsét a MAFC-BME vendégeként vívja, majd vasárnap 17:00 órától a Fino Kaposvárt fogadják a Messzi István sportcsarnokban!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés