kesport.hu

Az éllovas Csengerhez látogatnak Csőváriék

A Scoregoal Kecskeméti Futsal Club nincs könnyű helyzetben, hiszen az utóbbi időben vegyes formát mutattak, legutóbb hiába harcoltak, nem tudtak pontot szerezni hazai pályán az örök mumus Dunakeszi Kinizsi ellen. Az aktuális forduló is nagy kihívást jelent majd a hírös városiaknak, hiszen négyórás út után kell pályára lépniük Csengerben.

A román határtól nem messze fekvő szabolcsi település kirakatsportja a futsal, ez az eredményeiken is meglátszik, hiszen mindössze egyszer kaptak ki, akkor is csak egy góllal a Dunakeszi ellen. A többi találkozójukon rendre nyertek, illetve még egy döntetlen van a listájukon a Csömör ellen. Pálfi révén van egy igazi gólzsákjuk is, a 23 éves támadó eddig 10 gólt jegyezhetett, így ő a 3. legjobban célzó spíler a férfi futsal NB II. keleti-csoportjában.

Tovább nehezítheti a kecskemétiek dolgát, hogy Peltzer Márk csapatkapitány kisebb sérüléssel küzd, így nagy valószínűséggel Csővári Gábor fogja védeni a hírös városi kaput. A fiatal kapussal készítettünk interjút a rangadó előtt.

Az utóbbi meccseken nem jött ki a lépés a csapatnak. Milyen most a hangulat?

– Természetesen nem boldog senki, de tettük a dolgunkat, edzettünk becsülettel, hiszen még nagyon sok van a bajnokságból. Tudjuk, hogy min kell javítani, és azon leszünk, hogy minél előbb elkezdjük a felzárkózást az élmezőnyhöz.

A Dunakeszi után újabb nagy erőfelmérő következik Csengerben…

– Tudjuk, hogy egy nagyon masszív csapat a Csenger, és kiváló szurkolótáboruk is van, akik igazi oroszlánbarlangot képesek varázsolni hazai környezetben. Mi győzelmi szándékkal utazunk hozzájuk, ez nem is lehet kérdés. Bízom benne, hogy a csapat egységes lesz, és egymásért küzdve sikerrel vesszük a hétfői összecsapást.

Eddig kevesebb szerephez jutottál, most rögtön a mélyvíz jöhet. Mennyire nehéz számodra ez a helyzet?

– Szeretném meghálálni a bizalmat, és a legjobb formámat nyújtani. Szerencsére lesz előttem egy komplett csapat is, nem leszek egyedül a kapuban. Nagyon bízom a fiúkban, ha igazi csapatként harcolunk, ponttal, pontokkal térhetünk haza!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés