kesport.hu

Már keményen alapoznak a KARC-KESI atlétái

Lesti Diána (fotó: Jager Tibor)

A meghirdetett válogatott keretekben több kecskeméti fiatal tehetségre is számítanak.

Az ugró többpróba szakágban az idén legjobb eredményt elért kecskeméti atléta, – junior Európa-bajnokság 5. helyezés – Lesti Diána a keret tagja, valamint a többpróbázó Szűcs Szabina. Gátfutásban az U23-as bajnok 400 gátas Tamási Ottó, valamint az idei év nagy felfedezettje, az ifjúsági magyar bajnok Kiszel Zsófia.

Súlylökésben Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő edzője Eperjesi László a keret vezetője. A KARC-KESI örömére három kecskeméti fiatalt is behívott. Fekete Istvánt, aki az EYOF versenyén volt 4., Beregszászi Renátát, valamint a rendkívül tehetséges, még csak 13 éves Harkai Annát.

A csattanó a távfutóknál van, hiszen Palkovics István mezei liga futása annyira meggyőzte a szakembereket, hogy a december 11-én megrendezésre kerülő Mezeifutó Európa-bajnokságon a két évvel idősebb juniorok között próbálhatja ki magát Szlovákiában.

A programban számos edzőtábor szerepel. A távfutók a héten az istriai félszigeten Medulinban készülnek. Az ugrók Tatabányán, a dobók Székesfehérváron, a gátasok Budapesten táboroznak. Van is miért dolgozni, hiszen 2018-ban junior világbajnokság lesz Tamperében, valamint ifjúsági Európa-bajnokság Győrben.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés