kesport.hu

Scoregoal: Őrült hangulat és öt gól a listavezető otthonában

Csenger Futsal Facebook

500-600 csengeri drukker szurkolta végig a Scoregoal elleni, hétfő esti NB II-es futsalderbit.

A legenda igaznak bizonyult a keleti végekről, eddig nem tapasztalt hangulat fogadta a kecskeméti futsalosokat hétfőn este Csengerben. A listavezető otthonában viszonylag korán felrobbant a lelátó, hiszen Pálfi révén már a 3. percben vezetéshez jutottak. Mindkét együttes magas hőfokon égett, olykor kemény ütközések maradtak sípszó nélkül, hagyták a feleket kibontakozni a játékvezetők. Mindkét oldalon óriási lehetőségek maradtak ki: a Kecskemétnél Kovács József estében húzta kapura a labdát, de centikkel ment mellé, majd Marozsi tornáztatta meg a csengeri hálóőrt. A meddő fölény aztán megbosszulta magát, és egy labdavesztést követően már 2-0-ra duzzadt a szabolcsiak előnye, ami maradt is az első húsz perc végére.

A második felvonás sem indult a legjobban hírös városi részről, a 21. percben Bodó átlövésből vette be Csővári kapuját. A gyors találat nem fogta meg a Scoregoalt, két minutummal később Marozsi ezúttal már nem hibázott, 3-1. Áttört ekkor a képzeletbeli gát, és újabb rohamokat vezetett a Kecskemét, amelyből szinte rögtön, az előző találat után Móra volt eredményes, kezdtek visszajönni a remények a vendegeknél, 3-2. A lendület nem hagyott alább, ám vagy a kapus, vagy a kapufa segítette ki a listavezetőt. A végén maradt a 3-2 a Csenger javára, de a hírös városiak rászolgáltak volna a pontszerzésre – ezt a hazai publikum hosszú percekig tartó, elismerő tapsvihara is megerősítette.

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: – Nagyszerű hangulatú meccs volt, NB II-ben ritkaság az ilyen. Nem szégyen ilyen játékkal kikapni az éllovas otthonában, habár ez nem hangzik túl jól annak tudatában, hogy zsinórban a harmadik vereségünk volt ez. Volt nagyon sok előremutató jel, ami biztató lehet a jövőt tekintve, de fontos lenne megtanulni, hogy nem csak akkor kell a maximumot nyújtani, mikor már ég a ház. Ennek ellenére dicséret illeti a fiúkat, csúsztak-másztak, megtettek mindent a pontszerzésért. Jövő héten, hazai környezetben a Gyömrő ellen szeretnénk visszatérni a győzelem útjára, vízválasztó lesz az a mérkőzés!

Csenger Futsal – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 3-2 (2-0)
férfi futsal NB II. kelet, 10. forduló

gsz.: Pálfi, Gaál, Bodó illetve Marozsi, Móra.

Hozzászólások

  1. Pingback: Videón a Scoregoal csengeri szereplése – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés