kesport.hu

Pongó Martin felbontotta szerződését a KTE-vel

Hét év után hagyta el Kecskemétet Pongó Martin, adta hírül kedden este közleményben a klub saját honlapján.

A játékos maga kérte a szerződése felbontását, mivel haza szeretne térni Bajára. A KTE-Duna Aszfalt nem tervezi új játékos szerződtetését.

Október elején azzal a kéréssel kereste meg a klub vezetőit Pongó Martin (a képek középen, 10-es mezben), hogy szeretné felbontani a klubbal meglévő szerződését. A szokatlan kérést azzal indokolta, hogy a civil életét, civil karrierjét szeretné építeni, erre szeretne koncentrálni, a profi pályafutását nem kívánja tovább folytatni. Elképzelése szerint hazatér Bajára, ahol a család vállalkozásában vállal nagyobb szerepet, mellette pedig a Baja NB I B-s együttesében szeretne kosárlabdázni.
A klub vezetői elfogadták a játékos kérését, így Pongó Martin hét év után távozik Kecskemétről.

Egy korábbi magyar válogatott kerettag pótlása a magyar piacról lehetetlen. A klub vezetősége ezúttal sem kíván elhamarkodott döntéseket hozni, s egyelőre nem igazol új játékost.

– A kecskeméti kosárlabdázás legnagyobb vagyona a kiszámíthatóság és a stabil működés – nyilatkozta a tulajdonosokat képviselő Tulajdonosi Tanács elnöke, Fazekas Mihály. – Egy elhamarkodott, rossz döntéssel most ez kerülhetne veszélybe, és persze a csapat jövője. A keretünkben több tehetséges, de fiatal játékos készül hónapok óta, most itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak. A klub ezzel együtt módosítja a csapat számára felállított célokat alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez.

Hozzászólások

  1. Pingback: Videó: Pongó Martin tovább pattogtat szülővárosában – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés