kesport.hu

20 éves a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna

Mikulás naphoz közeledve a Szent László Lions Klub tagjai minden év végén megrendezik a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból – Oromhegyesről, Erdélyből – Kalotaszetkirályról, és Kárpátaljáról – Beregszászról is hívnak hátrányos helyzetű gyermekeket.

A versenyző csapatokhoz kezdetektől a kecskeméti Hírös Ép SC is csatlakozott. A 11-13 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. Az erdélyi és vajdasági iskolák éves programjába hosszú évek óta megjelenik ez a rendezvény, évkönyvükben szerepel, a vajdasági csapatot több ízben az iskola igazgatója is elkísérte. Barátságok születtek az évek alatt.

Volt olyan résztvevőnk, aki egykor játékosként, és hosszú évek múlva edzőként jött el, hisz az első rendezvényünk idején a mai versenyzők még meg sem születtek.

Az idei jubileumi esemény alkalmából a klub kétnaposra bővítette a programot, november 25 én a gyerekek érkezése és ebédje után egy közös játékokkal egybekötött uszodaprogramon vehettek részt a meghívott csapatok, este pedig a Sport Hotelben eltöltött vacsora után, az SOS Faluba várták őket játékos vetélkedőkre. Másnap 26-án vasárnap kerül sor a Torna megrendezésére, ahol az eddigi csapatokon kívül, szlovákiai Marcelházáról is érkeztek gyerekek.

A játék élményén és a díjakon túl most is, valamennyien, (mintegy 100 fő) mikuláscsomaggal térhettek haza.

Az első helyet Beregszász csapata szerezte meg, a második Kalotaszentkirály lett. A bronzot a kecskeméti fiatalok zsebelték be.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés