kesport.hu

Erős kerettel vághat neki a hétvégének a Bács megyei válogatott

Vanó Sándor két összetartást vezényelt a Bács megyei amatőr válogatott bő keretének, a játékosok egy egymás közti játék során, illetve egy Nógrád megye elleni edzőmeccsen mutathatták meg tudásukat, melyet végül 3-0-ra meg is nyertek.

A keret alakításába az élet is beleszólt, hiszen Szabó Szilárd és Molnár Tamás megsérült, míg Nyerges Zoltán és Nébl Martin munkahelyi, illetve egyéb elfoglaltságok okán nem kerülhetett be.

A Bács megyei válogatott így 21 fős kerettel (18 mezőnyjátékos + 3 kapus) utazik a tornára, Vanó Sándor ugyanis olyan játékost már nem szeretett volna kihagyni, aki becsülettel dolgozott a felkészülés során. Erős Gergő esete speciális, a Lakitelek játékosának olyan programja van, mely miatt csak részben tudna a válogatott rendelkezésére állni, így ő biztonsági tartalékként maradt képben.

A Kecskeméti LC méltán lehet büszke, hiszen a szűk keretbe mind az 5 játékosuk bekerült, ezzel az is eldőlt, hogy a legtöbb futballistát adják a Bács-Kiskun megyei válogatottnak. 

„Nagy megtiszteltetés, hogy én lehetek az edzője ezeknek a játékosoknak, de a keretszűkítés számomra mindig nagyon kellemetlen feladat. Az élet úgy alakult, hogy a nehéz döntések egy részét helyettem hozta meg, de így is sokat kellett gondolkodnom. Végül úgy döntöttem, hogy inkább többen menjünk el, nem akartam már olyan játékost kihagyni, aki mindent megtett a kerettagságért, például Kohány Gabit sem, aki előre nem látott okok miatt nem tudott velünk készülni, de tudjuk mire képes, emellett rengeteget tett a válogatottért a múltban. Így a fiatalok is belekóstolhatnak a torna légkörébe, illetve kényszerű okok esetén is tudunk pótolni kiesőket. Egy játéknapra 18 játékos nevezhető, így biztosan lesznek olyanok, akik kevesebbet játszanak, de ők is örömmel jönnek” – mondta Vanó Sándor. 

A Bács-Kiskun megyei amatőr válogatott kerete:

Kapusok:

Urlauber István (Jánoshalma), Eifert János (Kecel), Tóth Péter (KHTK)

Védők:

Nasz Balázs (Kalocsa), Princz Gilbert (Bácsalmás), Varga Milán (Harta), Rozsi Dominik, S. Juhász Tamás (mindkettő Kecskeméti LC)

Középpályások:

Dostyicza Dániel (Kalocsa), Hegedűs Edvin (Szabadszállás), Kohány Balázs (Géderlak), Palásti Sándor (KHTK), Kitl Zoltán, Nádudvari Alex (mindkettő Kecskeméti LC)

Támadók:

Gavula-Recte Mikula Levente (Kerekegyháza), Káli Tibor (TVSE II.), Kohány Gábor (Géderlak), Máruska Vitalij (Szabadszállás), Tóth Roland (Kecskeméti LC), Sudár Csaba, Juhász Miklós (mindkettő Lajosmizse)

Biztonsági tartalék: Erős Gergő (Lakitelek) 

Hozzászólások

  1. Pingback: Elkészült a Bács megyei válogatott programja! – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés