kesport.hu

Intenzív munkával vészeli át a telet az SC Hírös-Ép

Az SC Hírös-Ép felnőtt együttese első évét tölti a megyei II. osztály északi-csoportjában, és a 7. helyről várhatják majd a tavaszt. A tél során sem lesz láblógatás, rengeteg tornával és munkával töltik a hűvös hónapokat.

Az egyesületnél folyó utánpótlás és felnőtt munkáról Kovrig Ákos sportigazgatót kérdezte portálunk.

A felnőtteknél nagy várakozás előzte meg a szerepléseteket, és a nyögvenyelős rajt után jöttek a bravúrok is, végül a 7. helyen telelhettek. Te hogyan láttad ezt a fél évet?

– Bő, 25 fős kerettel vághattunk neki a megye II-es bajnokságnak, tudtuk, hogy erre szükségünk is lesz, hiszen több tényező is közbeszólhat a játékosoknál, nem csak a sérülések. Az ősz vége felé már 13-14 ember is nehezen jött össze, tehát jól gondolkodtunk. A bajnokság úgy gondolom nagyon kiélezett, az első hét csapat közül bárki bárkit megverhet, és nekünk ehhez kell felnőni, szeretnénk a télen majd erősíteni lehetőségeinkhez mérten. A jelenleg elfoglalt pozíciónk a tabellán reális, kis szerencsével, sok szakmaisággal még tudunk előrébb is lépni a szezon végére reményeim szerint.

Sportigazgatóként elsődlegesen nem a felnőtt csapat koordinálása a feladatot, ez pluszként jött be számodra. Milyen teendők vannak még számodra az egyesületnél?

– Szerencsére kiváló szakembereink vannak az egyesületben, akik segítik a napi munkámat. Koós Károly az utánpótlás ágazatért felel, a felnőtteknél Kemenes György segít számomra. Nekem pedig főleg a gazdasági kapcsolatok élénkítése, szponzorok felkutatása a feladatom, mindemellett a PR is hozzám tartozik. Egy jó brandet kívánunk létrehozni, úgy vélem, jó úton vagyunk afelé, hogy az SC Hírös-Ép 250-300 fős családját népszerűvé tegyük. Elsődlegesen a város és környékén élő, sportolni kívánó közönségnek kínálunk kulturált lehetőséget a sportolásra.Tervszerű építkezés zajlik nálunk, szeretnénk évről-évre fejlődni, de ehhez főszponzorunk, Kertész Zoltán egyedül nem elég, kellenek még olyan erős vállalkozások, támogatók, akik bíznak a mi értékrendünkben és az elvégzett munkában, mind az utánpótlás, mind a felnőtt futball területén. Nem utolsó sorban az önkormányzat szerepvállalására is számítunk, hiszen Kecskemét hírnevét nem csak belföldön, de külföldön is népszerűsítjük kiváló utánpótlás eredményeinkkel.

Milyen beruházások várhatóak nálatok?

A Műkertvárosi Sportcentrumban első osztályú körülményeket tudunk biztosítani dr. Kisjuhász Gyula áldozatos munkájának köszönhetően az ott sportolni vágyóknak. Szeretnénk mi is hozzájárulni az ottani infrastruktúra fejlesztéséhez, így most egy 200-300 fős lelátó-rendszert álmodtunk meg, hogy mini aréna jellege legyen a nagy pályának. Mindemellett várjuk az MLSZ határozatát, a műfüves pálya mögött óriási területet szeretnénk befüvesíteni, edzésekre alkalmassá tenni, ezzel is növelve a sportcentrum értékét.

Milyen tornákra készültök a télen?

Kunszentmiklóson is van képzése egyesületünknek körülbelül 60-70 fővel, és szeretnénk az ott játszó csapatokat is bevonni szervesen, ezért december 17-én rendezünk egy tornát a 2008-as korosztálynak. December 28-án a hagyományos Bánhidi Emléktornát rendezzük a Messziben, majd január 13-án a 2007-eseké lesz a főszerep, ismét Kunszentmiklóson. Mellettük még lesznek kisebb tornák az utánpótlásnak, 5-6 saját rendezésű eseményünk lesz, és természetesen sok helyre hívtak minket, az országon belül és azon túlra is. Unatkozni tehát nem fogunk, csináljuk a dolgunkat!

Idén a felnőtt megye I-es és megye II-es csapatoknak szeretnénk beindítani egy teremlabdarúgó tornát januárban, amelynek három állomása lenne. Kunszentmiklóson, Tiszakécskén lennének az előselejtezők, majd Kecskeméten a döntő. Az értesítések kimentek, várjuk december közepéig a pozitív visszajelzéseket, és utána természetesen az olvasók számára is tudatni fogjuk, hogy hol és mikor láthatják kedvenceiket.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés