kesport.hu

Megszorongatta a Szolnokot a KTE

A 3. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak ma este a felek a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

A Szolnoknál ezúttal Tóth Ádám kezdett Luksa Andric helyett. Alig kezdődött el a meccs, Kemal Karahodzsics kosarával máris megszerezte a vezetést a KTE. A magyar válogatott center vezérletével már 2-7 is volt az állás, Vojvoda aztán 9-9-nél kiegyenlített (a meccs első triplájával). Felváltva estek a kosarak, 18-12-nél már hattal mentek a hazaiak. Az első negyed 20-15-ös eredménnyel zárult.

A folytatásban sem változott a játék képe, Vojvoda hathatós közreműködésével az Olaj diktálta a tempót, a Kecskemét pedig – főként Karahodzics révén – futott az eredmény után. Hullámzó volt a meccs: előbb kétszámjegyűvé vált a különbség, majd visszajöttek a lila-fehérek, aztán a végén újra csak Pongó triplájának volt köszönhető, hogy látótávolságon belül maradtak a vendégek (44-36).

Visszaesett az iram a fordulás után, a harmadik negyedben jóval kevesebb pont született, mint korábban. Ez eleinte a KTE-nek kedvezett, amely kicsit közelebb tudta magát lopni a Szolnokhoz, de aztán végül egál lett az etap, így minden maradt a régiben, 59-51-ről következett a záró felvonás, melyet már Milosevics nélkül várt az Olaj.

Thompson is kiszállt a másik oldalról, bár nem adta fel Forray Gábor együttese, ezúttal ez csak a tisztes helytállásra volt elég. A jobb erőkből álló listavezető magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott.

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 79–67 (18–15, 26–21, 15–15, 20–16)
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,
V.: Győrffy P., Török R., Hervay T. (Dr. Gincsai J.)

Szolnok: Perry 18/12, Vojvoda 18/9, Ford 13/3, Milosevics 4, Tóth Á. 7. Csere: Kovács P. 7, Andric 5, Phillip 5/3, Polyák 2, Tóth Z. -.

KTE: Pongó 15/12, Thompson 9/6, Djeraszimovics 13/3, Dramicsanin 9, Karahodzics 16. Csere: Wittmann 3/3, Horváth K. 2, Molnár M. -, Fülöp -.

Kipontozódott: Milosevics, ill. Thompson.

(Bb1.hu)

Hozzászólások

  1. Pingback: Forray: Nem játszottunk alárendelt szerepet – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés