kesport.hu

Nagy skalpot gyűjtött be a férfi kézicsapat

A jó játék mellé ezúttal remek kapusteljesítmény is párosult, ennek köszönhetően pedig mind a két pontot itthon tartották a hírös városiak.

A mérkőzés első gólját a vendégek büntetőből szerezték meg, de Kátai azonnal egalizálni tudott. A későbbiekben egyik csapat sem bírt ellógni a másiktól, 8-8-ig fej-fej mellet haladtak, hazai részről Kátai mellett Horváth Andor, Szamos, Tass és Füstös is feliratkozott a góllövők listájára, utóbbi pedig az előkészítésben is jeleskedett.
Ezúttal a kapusteljesítményre sem lehetett panasz, Zaklajda bravúrt bravúrra halmozott az első etapban. Az utolsó percekben fordulóponthoz érkezett a mérkőzés, 11-8-ra húztak el a hazaiak, de a félidő végére a debreceniek ledolgozták hátrányukat, így 13-13 -as állással vonulhattak az öltözőbe a felek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A második játékrészt kicsit álmosan kezdték a hírös városiak, ennek volt köszönhető, hogy Darvay góljaival rövid időn belül kétgólos előnyre tett szert a vendég együttes, 14-16. Ezt követően megrázta magát a hazai alakulat, Petrik-Varga vezényletével megfordították a mérkőzést, 20-18. Zaklajda ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, remek védésekkel vétette magát észre, 24-20-nál pedig már magabiztos előny birtokában kézilabdázott a Kecskemét. A meccs késői szakaszában, 26-23-nál Mazák kapta meg harmadik kiállítását, de emberhátrányban is gólt szereztek a hazaiak Bujdosó révén, amivel lezárta a mérkőzés lényegi részét. Nem sokkal később újra Bujdosó értékesítette a maga hetesét, ezzel kialakítva a 28-24-es végeredményt.

Ocsovai Zsolt, a kecskemétiek vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak, nagyon nagyot küzdöttek. Szeretnénk megköszönni a szurkolóknak a támogatást, ők lendítették át a fiúkat a meccs nehéz időszakain. Azt gondolom, hogy majdnem azt a teljesítményt tudtuk nyújtani, mint Békésen, de ezúttal ehhez jó kapusteljesítmény is párosult. Gratulálok a Debrecennek, szimpatikus, jó kézilabdát játszó csapatnak bizonyultak.

KTE-automatika.hu – DEAC NK KFT 28-24 (13-13)

Gólszerzők: Horváth Andor 6, Petrik-Varga 3, Mazák 1, Bujdosó 6, Tass 4, Füstös 1, Kátai 4, Gyárfás 1, Szamos 2

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés