kesport.hu

Forray: Nem játszottunk alárendelt szerepet

A Szolnoki Olaj KK 79-67-es győzelmet aratott a KTE-Duna Aszfalt ellen a Tiszaligetben pénteken. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző mellett Quincy Ford és Wittmann Krisztián mondták el véleményüket az összecsapásról.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: -Nehéz mérkőzés volt, de erre számítottunk, kéthetes szünet után léptünk újra pályára. Mivel a játékosok mentálisan és fizikálisan is fáradtak voltak, ezért kaptak három nap pihenőt, ami nem megszokott ebben a ritmusban. Túl sok hibával játszottunk, nem volt jó a tranzíciós védekezésünk, eladtunk tizenhat labdát. Ahogy mondtam, kiestünk a meccsritmusból, csak bizonyos periódusokban játszottunk jól. Máshogy edzettünk az utóbbi két hétben, nem ehhez szoktak a játékosok. Köszönjük a szurkolónknak, hogy kilátogattak, reméljük, hogy élvezték a találkozót.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: -Gratulálok az Olajnak, megérdemelten nyert. Nem játszottunk alárendelt szerepet, úgy gondolom, a mérkőzés bizonyos periódusaiban méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. A vereségünket Vojvoda és Perry klasszisa okozta, kritikus pillanatokban a semmiből dobtak extra hárompontosokat, ezek kicsit demoralizáltak minket. Jól védekezett a Szolnok, a nyomás hatására könnyed passzokat akartunk adni, amiket a zóna elvitt, ezekből pedig könnyű kosarakat kaptunk. Ezért alakult ki a nyolc-tíz pontos különbség, egyszer elmentek majdnem hússzal is, de vissza tudtunk jönni. Egy percig nem forgott veszélyben a hazaiak győzelme. Meg kell tanulnunk negyven percig koncentrálni. A mi céljaink eléréséhez ez egy pozitív visszajelzés, hogy ilyen komoly csapat otthonában tudunk így játszani. Nem vagyunk boldogok, vesztesen hazamenni sohasem jó dolog, de azt gondolom, hogy ebből most erőt lehet meríteni. Sok sikert kívánok a Szolnoknak!

Megszorongatta a Szolnokot a KTE

Quincy Ford, a Szolnoki Olaj KK játékosa: – Tudtuk előre, hogy nehéz dolgunk lesz, az edzőnk felhívta erre a figyelmünket, mert a Kecskemét kontrollált kosárlabdát játszik. Igazából magunkkal foglalkoztunk, a saját elveinket kellett betartanunk. Jó volt újra pályára lépni a közönségünk előtt, szerintem mindenki élvezte.

Wittmann Krisztián, a KTE-Duna Aszfalt játékosa: -Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez! Olyan meccs volt, mint amire számítottunk, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. Sok könnyű kosarat kaptunk, talán emiatt szenvedtünk vereséget. Az eladott labdáinkból leindítottak minket, ez nem szokott ránk jellemző lenni. Úgy gondolom, hogy a tizenkét pontos különbség reális, nekünk ebből sokat lehet tanulni, és akkor az ilyen meccseket gyengébb csapatok ellen meg tudjuk nyerni idegenben. Sok sikert kívánok az Olajnak!

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés