kesport.hu

Pestire négy hónapig nem számíthat Nedeljkovic

Megfogyatkozott a HÉP-Kecskeméti RC gárdája. Gacs Dániel után Pesti Marcellre és Vocskó Mátéra sem számíthat a vezetőedző. A hírös városi együttes azonban foghíjasan is azon dolgozik, hogy vasárnap legyőzze a Dunaferrt a Messzi István Sport­csarnokban.

A HÉP-Kecskeméti RC szerdai, MAFC elleni kupameccsén Pesti Marcell a kispadon sem kapott helyet, a lelátóról figyelte társai játékát. A KRC vezetői a Petőfi Népe érdeklődésére elmondták, hogy ez így is lesz jövő március végéig. A fiatal röplabdázót ugyanis a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) etikai és fegyelmi bizottsága négy hónapra eltiltotta a játéktól. Pestitől még június­ban, az egyik utánpótlástornán vettek doppingmintát. A Magyar Anti­dopping Csoport (MACS) emberei a mintát elküldték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) bécsi laborjába, ahol megállapították, hogy a sportoló nem követett el doppingvétséget, mivel a szervezetében a THC (tetrahydrocannabinol) értéke nem érte el a kritikus 150-es egységet, csupán 45 volt. Ennek ellenére az említett bizottság októberben tárgyalta Pesti ügyét és négy hónapra eltiltotta a játéktól. A klub fellebbezett, de hiába, a napokban jött ugyanis a határozat, hogy március 28-ig nem léphet pályára. A KRC-nél akár meg is válhatnának az ütőtől, de nem teszik, az edzéseket látogathatja és a büntetése lejárta után számítanak rá.

– Sajnos, egy ideig nem számíthatok Marcira, ahogy a térdszalaghúzódásból épülő Gacs Danira és a szemműtéten átesett Vocskó Mátéra sem. Dani januárra, Máté két-három hét múlva lesz bevethető állapotban. Tény, hogy megfogyatkoztunk, de nem kesergek, inkább a klub vezetőivel azon dolgozunk, hogy mihamarabb találjunk egy légióst, aki segíteni tud rajtunk. Többekkel tárgyalunk, remélem, hamarosan konkrét nevet is tudok mondani – nyilatkozta lapunknak Sasa Nedeljkovic, a KRC vezetőedzője, aki vasárnap 17.00 órakor fogadja együttesével a férfi NB I-es bajnokságban a Dunaferrt.

– A nyáron gyakorolt felállásban, amikor Gacs Dani volt centerben, Kovács Zoli pedig átlóban, alig játszottunk. Dani sérülése taktikai változtatásra kényszerített bennünket, most Marci kiesése miatt kell újabb variációt kidolgoznunk. De hangsúlyozom: nem szomorkodom, mert biztos megtaláljuk most is a legjobb megoldást. Bízom a srácokban, akik duzzadnak az önbizalomtól, ami nagyon lényeges – fogalmazott a szakember.

Hozzászólások

  1. Pingback: HÉP-KRC: Megfogyatkozva bár, de törve nem – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés