kesport.hu

Radics Anna és Galamb Csaba voltak a leggyorsabbak

Az idei év utolsó Domb-futását már mínusz közeli hőmérsékletben kellett teljesíteni a népes mezőnyek, de a hógolyozás elmaradt…

Az indulók között minden korosztály (2-76 éves!!), s minden képességű (a kezdő kocogótól a a profi versenyzőig) futó rajthoz állt. Az érdeklődők nemcsak térségünkből, de Budapestről, Székesfehérvárról és Csongrádról is érkeztek!

A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a távnak. Mindenki becsülettel teljesítette a szakaszt, önállóan, futva érkeztek a célba szülői segítség nélkül. Még a legfiatalabb induló, a kétéves Szabó Rita is csak szülői biztatásban részesült, s a versenytársak tapsa közepette lépte át a célvonalat. Az alsósok Domb-köre izgalmas kis versenyt hozott, bár volt akit a vékony jég, síkos pálya megtréfált. 10 óra után indult a legnépesebb mezőny: köztük a 3,5 és 7 km-s táv versenyzőivel. A papírformának megfelelően most is Galamb Csaba érkezett elsőként a célba, 27:19-es idővel. És ha már kijött a Szabadidőközpontba, futott még egy kört, és megnyerte a 10,6 km-s távot is, amelyet 40:40 alatt teljesített. A verseny legidősebb futója újfent a 76 éves Tabajdi József volt, aki már a budapesti Mikulás futásra készül lélekben.

Eredmények:
Nők:

1. Radics Anna 33:42
2. Koleszárikné Németh Beáta 35:37
3. Fekete-Péntek Szilvia 36:10

Férfiak:

1. Galamb Csaba 27:19
2. Turkevi-Nagy Dávid 27:20
3. Szabó Milán Zsolt 27:32

További eredmények és képek a www.iusegy.com honlapon!

A Hógolyó-futással véget ért a 2017. évi Domb-futás versenysorozat. A kialakult végeredmény alapján kerül sor majd a tervek szerint december 19-én a díjkiosztó estre, ahol minden korcsoport dobogósai díjazásban részesülnek.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés