kesport.hu

Mikulás Kupát rendeztek a súlyemelők

Fiatal súlyemelők léptek dobogóra, akik idén ismerkedtek meg a súlyzók világával.

A remek hangulatú verseny női mezőnyében Czirkos Nóra 68 kg-ot (30;38) teljesített első megmérettetésén. Árva Cintia kakukktojás volt, hiszen ő már az U15 magyar válogatottként bizonyított, részére felmérő verseny volt, 131 kg-ot (58;73) teljesített hat szép fogást bemutatva.

A mezőny legfiatalabb versenyzője, a tizenegy éves Bagoly Zsombor Gábor volt, akinek nem a súly nagysága, hanem a technikai kivitelezés számítot, és maximális 90 ponttal zárta a versenyt.

Az ifjúsági korcsoportban Istenes Richárd 56kg-os súlycsoportban javította meg egyéni legjobb eredményét. Kocsis Bálint 77kg-os súlycsoportban 160kg-ot teljesített.

+94 kg-ban Szokolai László 180kg (80;100) eredménnyel mutatkozott be a közönségnek, Balczer Róbert 65kg-ot szakított és 80kg-ot lökött a feje fölé. Versenyt utolsó gyakorlatait Hajdú Dávid mutatta be sikeresen 80, illetve 115kg-on.

– Remek hangulatú és sikeres versenyen vagyunk túl, hiszen versenyzőink eredményesek voltak, illetve a szülők, családtagok láthatták gyermekeik fejlődését és sikereit. A cűverseny különlegessége volt, hogy most az országos bajnok, válogatott versenyzők segítették az újonc sportolókat, vállalták a rendezői feladatokat. Jó volt hallani a gyakorlatok után felcsattanó tapsokat, illetve a biztatásokat. Takács Erika ebben az évben kezdte a fiatalokkal való foglalkozást, aminek eredménye, hogy növekedett a létszámunk, és egyre több fiatal érdeklődik a sportág iránt– – mondta Bálint Csaba vezetőedző.

Hétvégén is nagy feladat vár a Kecskeméti TE csapatára, hiszen csapatbajnoki döntőn kell bizonyítani rátermettségét az Árva Cintia, Ifj. Nagy Noel, Kmegy Máté, Vaspöri Gábor és Tölli László összetételű keretnek.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés